nwindows10

Windows 7, 8, 10: Dosya ve Klasör İsimlerini Sağ Tuş Menüsünden Google(layın)

Ben başlığı uzatmamak adına Google dedim ama bir iki tıklama ile Windows Gezgini içerisinden (Hiçbir Kopyala/Yapıştır yapmadan) dilediğiniz bir dosya (Uzantısı farketmez) ya da klasör adını direk Windows Gezgini yada Masaüstü sağ tuş menüsünü kullanarak arama motorlarında arayabilirsiniz. Örneğin, IMBD arama motorunu sağ tuş menüsüne ekleyerek bir film hakında kolaylıkla bilgiye ulaşabilir, DivixPlanet öğesini ekleyerek direkt Dosya Gezgini'nden altyazı arayabilir hatta Enpedi'de bile arama yapabilirsiniz...





1- Öncelikle buradan Ara!.rar dosyasını indirin.

2- İndirdiğiniz sıkıştırılmış dosyayı açtıktan sonra içinden çıkan Ara! klasörünü C:\ kök dizinine atın.


3- Ara! klasörünü açın ve içindeki Bing, DivxPlanet, Google, IMBD, Enpedi, Wikipedi, Wikipedia, YahooTR ve Yandex arama motorlarından kullanmak istediğiniz bir tanesinin .reg dosyasına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


DivxPlanet'in kendi arama motoru arayüzünü ne yaptıysam çalıştırmam mümkün olmadı. Bu yüzden bir özel arama motoru oluşturup aramanın onun üzerinden yapılmasını sağladım. (Divxplanet'te böyle yapıyor zaten ama arayüzü farklılaştırmışlar. Yani çıkan sonuçlar birebir aynı) Sorunu çözersem dosyaları değiştirip yazıyı güncellerim.

4- 3. Adımı her kullanmak istediğiniz arama motoru için tekrarlayın.

5- Artık bütün .reg dosyalarını ve kullandıklarınızın dışında kalan .bat dosyalarını silebilirsiniz.


Burada dikkat etmeniz gereken Ara! klasörünü ve kullandığınız .bat dosyalarını orada kalıcı olarak bırakmanız. Ara! klasörünü veya kullandığınız .bat dosyalarını siler veya taşırsanız artık sağ tuş menüsündeki bağlantılar çalışmayacaktır. Kayıt Defteri anahtarlarını (.reg) ise kullandıktan sonra silebilirsiniz.

6- Artık dilediğiniz dosya veya klasör adını sağ tıklayarak dilediğiniz bir arama motorunda arayabilirsiniz;


7- Sonuç:


Geri dönüş;

a-)  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\AllFilesystemObjects\shell 
yolunu izleyin ve arama motoru ile aynı adı taşıyan anahtarı silin.


b-) Silmek istediğiniz her anahtar için a adımını tekarlayın.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item