nwindows10

Windows 10: Masaüstü Yarı Saydam Seçim Dikdörtgeni Renklerini Değiştirmek

Eğer dilerseniz masaüstü yarı saydam seçim dikdörtgeninin renklerini değiştirebilirsiniz. Bu aynı zamanda metin seçim rengine ve link renklerine de etki edecektir.






1- Buradan Masaüstü Yarı Saydam Seçim Dikdörtgeni.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Masaüstü Yarı Saydam Seçim Dikdörtgeni klasörünün içinde 3 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Varsayılan
  • Kırmızı Yeşil

4- Daha önce değişiklik yaptınız ama şimdi varsayılan haline dönmek istiyorsanız Varsayılan.reg Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin. Ardından 9. adıma geçin. İlk defa uygulayacaksanız yani renkleri değiştirmek istiyorsanız 5. adımdan devam edin.

5- Kırmızı Yeşil.reg dosyasına sağ tıklatın ve Birlikte Aç yardımı ile bu dosyayı Notepad ile açın.

6-  Burada Hilight ve HotTrackingColor değerlerinin karşısında 3 öbek numara göreceksiniz. Bunlar renklerin RGB kodları. Hangi rengi kullanmak istiyorsanız RGB kodunu bir resim düzenleyici vasıtasıyla ya da bu siteden yararlanarak bulun ardından seçiminize uygun olarak değiştirin.



  • Hilight değerine vereceğiniz renk yarı saydam seçim dikdörtgeninin kenar çizgilerinde ve metin seçimlerinde görüntülenecektir.
  • HotTrackingColor değerine vereceğiniz renk yarı saydam seçim dikdörtgeninin zemininde ve linklerde görüntülenecektir.


7- Ctrl+S tuşlarına basarak kaydettikten sonra Metin Belgesi'ni kapatın.

8Kırmızı Yeşil.reg Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.

9- Oturumu yeniden başlatın.

İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Masaüstü Yarı Saydam Seçim Dikdörtgeni klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item