nwindows10

Windows 10: Parola Sıfırlama Diski Kullanarak Parolanızı Sıfırlamak

            Daha önce "Parola Sıfırlama Diski" Oluşturmak adında bir yazı yazmış ve bir parola sıfırlama diskini nasıl oluşturacağınızı anlatmıştım. Eğer halen oluşturmadıysanız linkten yaralanarak oluşturabilirsiniz.
            Bu yazıda ise parolanızı unutmanız durumunda parola sıfırlama diskini (veya USB sürücüde depolanan parola sıfırlama bilgilerini) kullanarak parolayı nasıl sıfırlayabileceğinizi anlatacağım...


1- Parola sıfırlama diski olarak kullandığınız USB flash sürücü ilk oluşturduğunuz durumda ise 3. adıma atlayın. Eğer parola sıfırlama diski olarak kullandığınız USB flash sürücüde oluşan userkey.psw dosyasını başka bir lokasyona taşıdıysanız 2. adımdan devam edin.

2- userkey.psw dosyasını bir USB flash sürücünün kök dizinine atın. USB flash sürücünün boş olması gerekli değil ama userkey.psw dosyası kök dizinde olmalı yani herhangi bir klasörde olmamalı.


3- Usb flash sürücüyü bilgisayara iliştirin ve yanlış parola girdiğinizde çıkan uyarıya Tamam deyin.


4- Açılan ekranda (Eğer daha önce oluşturduysanız) Resimli parola veya PIN kodu ile oturum açmayı deneyebilirsiniz. Eğer bu seçenekler yoksa veya bunları da unuttuysanız Parolayı sıfırla'ya tıklatın.


5- İleri'ye tıklatın.


6- Usb flash sürücünüzü seçin ve İleri'ye tıklatın.


7- Yeni bir parola oluşturun ve İleri'ye tıklatın.


8- Son'a tıklatın.


9- Artık yeni parolanızı kullanarak oturum açabilirsiniz.



Parolanızı bir kez daha unutursanız, aynı parola sıfırlama diskini kullanabilirsiniz. Yeni bir disk oluşturmanız gerekmez.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item