nwindows10

Windows 10: Sistem Kurtarma Sürücüsü (USB Flash Sürücü) Oluşturmak

Son güncelleme Nisan 2017: WinRE ISO indirme linki UEFI uyumlu ISO ile değiştirildi.

Bu yazıda bir önyüklenebilir Sistem Kurtarma Sürücüsü'nü (USB Flash Sürücü) nasıl oluşturabileceğinizi anlatacağım. Sistem Kurtarma Sürücüsü, nasıl oluşturduğunuza bağlı olarak (2. Adımı okuyun) Gelişmiş Başlangıç Menüsü'ne ulaşarak çeşitli sistem kurtarma seçeneklerini kullanmanızı sağlayabileceği gibi Gelişmiş Başlangıç Menüsü'ndeki Aygıt Kullan seçeneği ile bilgisayarınızı sıfırlamanızı ya da yenilemenizi sağlayabilir. Sistem Kurtarma SürücüsüSistem Kurtarma Diski ile tamamen aynı işleve sahip tek farkı birinin CD/DVD'ye yazılması birinin USB flash sürücüde oluşturuluyor olması...

Sistem Kurtarma Sürücüsü ile ulaşabileceğiniz
Gelişmiş Başlangıç Menüsü
  
Eğer sisteminiz açılmıyorsa buluta yüklediğim Windows 10_X64_WinRE_UEFI.iso dosyasını indirebilir ardından bir CD/DVD'ye yazdırarak veya USB flash sürücüye önyüklenebilir olarak atarak (Linkte 1. yol) kullanabilirsiniz.

  • Oluşturacağınız Sistem Kurtarma Sürücüsü ile Windows kurulumu yapamazsınız. Yenileme veya sıfırlama yapabilirsiniz.
  • 64 Bit Windows 10 yüklü bir bilgisayarda sadece 64 Bit Sistem Kurtarma Sürücüsü oluşturabilirsiniz ve bu sürücü sadece 64 Bit Windows 10 için kullanılabilir.
  • 32 Bit Windows 10 yüklü bir bilgisayarda sadece 32 Bit Sistem Kurtarma Sürücüsü oluşturabilirsiniz ve bu sürücü sadece 32 Bit Windows 8 veya 10 için kullanılabilir.
  • Güvenli Mod'da Sistem Kurtarma Sürücüsü oluşturamazsınız.
  • Kullanacağınız sürücü tamamen silineceği için yedekleme gerekiyorsa yapın.


1- Windows logo tuşu Windows logo tuşu+tuşuna basarak Çalıştır'ı açın ve RecoveryDrive.exe yazarak Tamam deyin.


Açılması uzun sürebilir bekleyin. Açılmıyorsa Denetim Masası arama satırına Kurtarma yazın ve açılan sonuçlardan Kurtarma sürücüsü oluştur'a tıklatın.


2- Açılan pencerede İleri deyin.



Burada Sistem dosyalarını kurtarma sürücüsüne yedekle seçeneğini dikkatinizi çekmiştir. İşaretlerseniz ya da işaretlemezseniz şunlar olur;

  • İşaretlemezseniz, oluşturacağınız kurtarma sürücüsü kurtarma seçeneklerini kullanmanıza yarayan bir sürücü olur. Yani eski adıyla WinRE ile aynı işleve sahip olur ve boyutu 300 MB civarında olacağı için her boyutta bir USB sürücü işinizi görecektir.
  • İşaretlerseniz, sistem dosyalarınız hasar görse bile bu sürücü ile sıfırlama yenileme yapabilirsiniz. Ancak minimum 8 GB büyüklüğünde (Bazı durumlarda daha da fazla) veri yazılacağı için buna uygun büyüklükte USB sürücü kullanmanız gerekir. Bu sürücüyü Gelişmiş Başlangıç'ta Aygıt Kullan seçeneği ile kullanabilirsiniz.


3- Doğru sürücüyü seçtiğinizden emin olduktan sonra İleri deyin.


4- Uyarıyı okuyup anladıktan sonra İleri deyin.


5- Sistem Kurtarma Sürücüsü'nün oluşturulmasını bekleyin ve ardından Son tuşuna basarak işlemi sonlandırın...



Bilgisayarı Sistem Kurtarma Sürücüsü ile başlattığınızda Gelişmiş Başlangıç Menüsü/Sorun Gider/Gelişmiş Seçenekler/Başlangıç Ayarları kullanılamaz.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item