nwindows10

Windows 10: Microsoft Hesabını, Yerel Hesaba Çevirmek

      Yerel hesap, yalnızca bir bilgisayara erişim sağlayan bir hesaptır. Yerel bir hesap oluşturursanız, kullandığınız her bilgisayar için ayrı bir hesap oluşturmanız gerekecektir. Ayarlarınız, kullandığınız Windows 10 bilgisayarları arasında eşitlenmez ve bilgisayarınızı buluta bağlamanın faydalarını elde edemezsiniz. Ayrıca Windows Mağazası'ndan uygulama indirmek isterseniz bir Microsoft hesabınız olmalıdır.


           Microsoft hesabıyla oturum açtığınızda, bilgisayarınız buluta bağlanır ve:

  • Arkadaşlarınızın HotmailFacebookTwitter ve LinkedIn gibi yerlerdeki kişi bilgileri ve durumu otomatik olarak güncelleştirilir.
  • SkyDrive, Facebook ve Flickr gibi yerlerden fotoğraf, belge ve diğer dosyaları alabilir ve paylaşabilirsiniz.
  • Temalarınız, dil tercihleriniz, tarayıcı sık kullanılanları ve birçok uygulama dahil olmak üzere kişisel ayarlarınız tüm Windows 10 bilgisayarlarına eşitlenir.
  • Windows Mağazası'nda uygulamalar edinebilirsiniz.
  • Microsoft Hesabı ile çocuklarınızın bilgisayarı ne zaman ve nasıl kullanacağını ayarlayabilirsiniz.
  • OneNote ile aldığınız notlara anında diğer cihazlarınızda erişebilirsiniz.
  • Windows Phone telefonunuzu Xbox için kumanda olarak kullanabilirsiniz. (Aynı Microsoft Hesabı ile oturum açmış olmanız gerekir)


1- Yerel hesaba çevirmek istediğiniz Microsoft kullanıcı hesabında oturum açın.

2- Ayarlar uygulamasını açın ve Hesaplar öğesini seçin. Ardından Hesabınız sekmesindeki Bunun yerine bir yerel hesap ile oturum açın bağlantısına tıklatın.


3- Microsoft Hesabı olarak kullandığınız e-posta adresinin parolasını girin.


4- Kullanıcı adı ve dilerseniz bir parola oluşturun.


5- Değişikliğin hemen geçerli olması için Oturumu kapat ve bitir butonuna, oturumu daha sonra kapatmayı planlıyorsanız İptal butonuna tıklatın.


6- Oturum veya bilgisayar başlatıldığında Microsoft hesabınızın yerel hesaba dönüşümü tamamlanmış olacak. (Alttaki resimler)


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item