nwindows10

Windows 10: Sadece Pencere Başlıklarını ya da Sadece Görev Çubuğunu Renklendirmek

Kasım 2015 itibariyle son kullanıcıya sunulan Windows 10, 10586 (1511) sürümü ile birlikte pencere başlıklarını renklendirme ayarı Windows 10'a eklendi. Bu ayara Ayarlar uygulaması/Kişiselleştirme/Renkler yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.

Ancak bir sorun var: Pencere başlıkları, Görev Çubuğu ve Başlat için ayrı ayrı ayar yok. Yani ya hepsini renklendiriyorsunuz ya hiçbirini. Oysa Görev Çubuğu ve Başlat renksiz haliyle (Siyah) son derece güzel dururken pencereler son derece kötü duruyorlar. "Keşke pencereleri renklendirebilsem ama Görev Çubuğu ve Başlat renksiz haliyle kalsa" (Ya da tam tersi) diyorsanız buyrun...


1Ayarlar uygulaması/Kişiselleştirme/Renkler yolunu izleyin ve resimdeki gibi ayarlatın.


  • Dilediğiniz rengi seçebilirsiniz. 
  • Orada görüntülenen renkler dışında bir renk istiyorsanız Çalıştır'ı açın ve %SystemRoot%\System32\rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL desk.cpl,Advanced,@Advanced adresini girin ve Enter'a basın. Açılan pencerede dilediğiniz bütün renkleri oluşturabilirsiniz..

2- Buradan Sadece Pencere Başlıklarını ya da Sadece Görev Çubuğunu Renklendirmek.rar dosyasını indirin.

3- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

4- Masaüstünde oluşan Sadece Pencere Başlıklarını ya da Sadece Görev Çubuğunu Renklendirmek klasörünün içinde 2 adet script olduğunu göreceksiniz;

  • Sadece Görev çubuğu ve Başlat'ı renklendir
  • Sadece pencere başlıklarını renklendir

5- İhtiyacınız olan scripte çift tıklayın ve gereken onayları verin.


Bu esnada Dosya Gezgini yeniden başlatılacak. Kısa süreliğine ekranınız kararabilir. Bu son derece normal panik yapmayın.
Sonuç;

Sadece pencere başlıklarını renklendir.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Sadece Pencere Başlıklarını ya da Sadece Görev Çubuğunu Renklendirmek klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item