nwindows10

Windows 10: Sağ Tuş Menüsünden "Hızlı Erişime Sabitle" Öğesini Silmek

Windows 10'dan önce Favoriler olarak bilinen özellik Windows 10 ile beraber Hızlı Erişim adını aldı ve biraz değişti. Artık Hızlı Erişim adında bir Dosya Gezgini sayfası var ve buradan sık kullandığınız klasörlere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Ancak yıllardır Bilgisayarım sayfasını Dosya Gezgini açılış sayfası olarak kullanan çoğu kullanıcı için bu sevimsiz bir değişiklik oldu ve alışamadılar. Bu kullanıcılar için eskiden olduğu gibi klasik Bilgisayarım sayfasını kullanabileceklerini daha önce anlatmıştım; Windows 10 Dosya Gezgini: Varsayılan Açılış Sayfasını "Bu Bilgisayar" veya "Hızlı erişim" Olarak Ayarlamak

Bu yazıda ise bu özelliği kullanmıyorsanız sağ tuş menüsünde yer alan Hızlı erişime sabitle öğesini nasıl kaldırabileceğinizi anlatacağım. Altta Hızlı erişime sabitle öğesini görüyorsunuz.



  • Dosya ve uygulamalar hızlı erişime sabitlenemezler. Bu yüzden Hızlı erişime sabitle bağlantısı bu öğelere sağ tıklattığınızda çıkmaz.
  • 'da veya yerel bilgisayarda olması farketmeksizin sürücüler, klasörler, OneDrive klasörleri, çöp kutusu, kitaplıklar gibi klasörler Hızlı Erişim'e sabitlenebilirler.


1- Buradan Hızlı Erişime Sabitle_SİL_EKLE.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Hızlı Erişime Sabitle_SİL_EKLE klasörünün içinde adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Hızlı Erişime Sabitle_EKLE (Varsayılan)
  • Hızlı Erişime Sabitle_SİL

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Hızlı Erişime Sabitle_SİL_EKLE klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item