nwindows10

Windows 10: Kayıtlı Kablosuz Ağ Profillerini Yönetmek/Silmek

Windows 7'de Windows arayüzünden kablosuz ağ profillerini (Bağlı olduğunuz veya bağlı olmadıklarınız) kolayca silebiliyor/yönetebiliyordunuz. Ancak Windows 8'de nedendir bilinmez Windows arayüzünden bu ayar kaldırıldı. Bağlı olmadığınız bir kablosuz ağ profilini sadece DOS ortamında silebilir duruma geldiniz. Bu özellikle kablosuz ağ profilinin hasar gördüğü ve silip tekrar oluşturmayla kolayca düzeltilebileceği durumlarda -kullanıcı kablosuz ağ profilini silemediği için- sorunun büyümesine sebep oluyordu. Bununla ilgili bir yazı da yazmıştım: Windows 8: Kayıtlı Kablosuz Ağ Profillerini Yönetmek/Silmek

Windows 10'da ise bu ayar kullanıcı arayüzüne tekrar entegre edildi ve bu zahmetlerden kurtulmuş olduk. Eşeği kaybettirip tekrar buldurduğunuz için teşekkürler Microsoft mühendisleri!

I. YOL: 
Ayarlar uygulamasından

1.1Ayarlar uygulamasını açın ve Ağ ve İnternet/Wi-Fi yolunu izleyin.

1.2- Aşağı kaydırın ve Wi-Fi ayarlarını yönet bağlantısına tıklatın.


1.3- Açılan pencerede Bilinen ağları yönet başlığını buluncaya kadar aşağı kaydırın. Bilinen ağları yönet başlığı altında sisteminizde kayıtlı olan tüm kablosuz ağ profillerini bulacaksınız. Silmek istediğiniz profile tıklattıktan sonra açılan Unut butonuna tıklatarak silin.


II. YOL: 
Komut İstemcisinden

Çoğu durumda bu yönteme ihtiyaç olmayacaktır ancak şu anda aklıma gelmeyen koşullar kullanmayı gerektirebilir. Bu durumda burada "Eğer Kablosuz Ağ kapsama alanında değilse" başlığını uygulayabilirsiniz.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item