nwindows10

Windows 10: İşlem Merkezi'ni Devre Dışı Bırakmak

Windows 10'da, işlem merkezi, uygulama bildirimlerinin yanı sıra size en sık kullanılan ayar ve uygulamalar için hızlı erişim imkanı sağlayan hızlı işlemleri bulacağınız yerdir. İşlem merkezi geçmiş bildirimleri siz silinceye kadar saklar.

Bu yazıda isterseniz işlem merkezini nasıl devre dışı bırakabileceğinizi anlatacağım.


İşlem merkezi devre dışı bırakıldığında ne olur?


  • İşlem merkezi devre dışı bırakıldığında işlem merkezi simgesi artık bildirim alanında görüntülenmez ve işlem merkezini açamazsınız.
  • İşlem merkezinin devre dışı bırakılması bildirimleri devre dışı bırakmaz. Yine varsayılan olarak bildirimler, bildirim alanının üstünde görüntülenmeye devam ederler ancak bunlar artık işlem merkezinde görüntülenmediği için kaçırdıklarınızı, kaçırırsınız.
  • Bu yazıyı uygulasanız dahi dokunmatik ekrana sahip bilgisayarlarda, ekranın sağ tarafından içeri doğru çekerek işlem merkezini açabilirsiniz.

İşlem merkezi etkin (Solda) ve işlem merkezi devre dışı (Sağda)


1- Buradan İşlem Merkezini Devre Dşı Bırak.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan İşlem Merkezini Devre Dşı Bırak klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • İşlem Merkezini Devre Dşı Bırak
  • Varsayılan

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.

5- Dosya Gezgini'ni, oturumu ya da bilgisayarı yeniden başlatın.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki İşlem Merkezini Devre Dşı Bırak klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item