nwindows10

Windows 10: Tarih ve Saati, İşlem Merkezi Simgesinin Sağına Alın!

Daha önceki Windows sürümlerinde Görev Çubuğu'nun en sağında bulunan Tarih ve Saat, Windows 10'da yerini İşlem Merkezi'ne kaptırdı.
Bu çok önemli bir değişiklik gibi durmasa da alışkanlıklarından vazgeçmeyi sevmeyen bazı kullancıılar için rahatsız edici olabiliyor. Bu yazıda Tarih ve Saati nasıl eski yerine alabileceğinizi anlatacağım. Altta Windows 7, 8 ve 10'da Tarih ve Saat'in yerleşimini görüyorsunuz;


Windows 7: Tarih ve Saat
Windows 8: Tarih ve Saat
Windows 10: Tarih ve Saat



Maalesef bu işlemi mauel olarak yapmak oldukça teferruatlı. Bu yüzden pek haz etmesemde 3. parti bir araç kullanacağız. Araç açık kaynak ve geliştiricisi opusman adında bir kişi.

1- Buradan aracın sisteminize uyımlu sürümünü (32/64 Bit) indirin.

2- İndirilecek dosyalar 2 adet;

  1. ClockPositionRighteousifier.exe
  2. cprdll.dll

3- cprdll.dll dosyasını C:\Windows\System32 klasörüne kopyalayın.


4- ClockPositionRighteousifier.exe dosyasını ise silinmeyeceğinden emin olduğunuz bir lokasyona (Örneğin Belgelerim klasörüne) taşıdıktan sonra sağ tıklatıp Gönder/Masaüstü (kısayol oluştur) yolunu izleyerek masaüstünde bir kısayol oluşturun.

5- Çalıştır'ı açın ve Shell:StartUp yazıp Enter'a basın. Ardından 4. adımda oluşturduğunuz kısayolu bu klasöre taşıyın.


Değişikliğin hemen geçerli olmasını istiyorsanız -ilk sefere mahsus olmak üzere- kısayola çift tıklatın. Daha sonra ise buna gerek yok çünkü her otutum açtığınızda araç otomatik olarak çalışacak,

6- Sonuç:

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item