nwindows10

Windows Spot Işığı Duvar Kağıtlarını Nasıl Bulurum?

Geçtiğimiz günlerde bir izleyicim sormuştu: "Oturum açma ekranında görünen duvar kağıtlarını nasıl bulur, kullanırım?" diye. Bu yazıda bu soruya cevap vereceğim.

Windows Spot Işığı nedir?


Windows Spot Işığı, Windows 10'un 10547 sürümünden bu yana tüm Windows 10 versiyonlarında kullanılabilen bir özellik. Windows Spot Işığı kilit ekranında -günlük- değişen resimler gösterir ve öneriler sunar.
Windows Spot Işığı'nın tek yaptığı şey kilit ekranı arka planını değiştirmek veya beğenmediyseniz yeni resimler önermek değildir. Aynı zamanda yeni Windows özellikleri de kullanıcılara buradan duyurulabilir.

Windows'un varsayılan kilit ekranı resmi (Alttaki resim) Windows kurulum medyasına dahildir. Ancak Windows Spot Işığı'nı etkinleştirdiğiniz taktirde görüntülenecek tüm yeni resimler Internet bağlantınız vasıtasıyla indirilir.

Windows Spot Işığı'nı etkinleştirmek ya da devre dışı bırakmak için Ayarlar/Kişiselleştirme/Kilit Ekranı yolunu izleyemeniz yeterli.



1-  Çalıştır'ı açın ve %LocalAppData%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets yazıp Enter'a basın.

2- Açılan pencere görünen tüm dosyaları seçin ve dilediğiniz bir yerde (Örn. Masaüstü) yeni bir klasör oluşturup bu klasöre kopyalayın.


3- Bu gördüğünüz garip dosyalar aslında birer resim dosyası. Sadece uzantıları olmadığı için Windows arayüzünde bu şekilde görünüyorlar. Yapmamız gereken bunlara .jpg veya .png uzantısı atamak. İstediğiniz uzantıyı verebilirsiniz ama buradan almak istediğiniz resim örneğin bir simge ise .png uzantısı daha uygun olacaktır çünkü png resim formatı şeffaflığı destekler.

Bu dosyaları isterseniz tek tek elle yeniden adlandırabilirsiniz...


...ama bu boşu boşuna vakit kaybı olacaktır. Onun yerine komut istemcisi ile hepsini tek seferde yeniden adlandırmak daha kolay. Bunun için dosyaları kopyaladığınız klasörde Dosya/Komut istemini aç/Komut istemini aç yolunu izleyin.


Güncelleme; Windows 10'un yeni sürümlerinde Dosya/Komut istemini aç/Komut istemini aç yolunu izlemeniz mümkün değil çünkü buraya PowerShell geldi. Komut istemcisini bu klasörde açmak için 2 yol izleyebilirsiniz;

  1. Sağ tuş menüsüne Komut istemcisini burada aç öğesi ekleyerek: Windows 10 Creators Update: Sağ Tuş Menüsüne "Komut penceresini (Yönetici) burada aç" Öğesini Eklemek
  2. Normal bir yönetici komut istemcisi açıp CD "Klasörün adresi" komutunu kullanarak. Örneğin CD "C:\Users\Kullanıcı adınız\Desktop\Yeni Klasör"


Bu sadece ilgili klasörde işlem yapan bir komut istemcisi açacak. (Komut istemcisindeki adrese dikkatinizi çekerim) Bu komut istemcisinde dosyaları jpg formatına çevirmek istiyorsanız  ren * *.jpg komutunu, png formatına çevirmek istiyorsanız  ren * *.png komutunu girin.


4- Artık istediğiniz resmi alır istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz...


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item