nwindows10

Windows 10 Creators Update ile Gelen Yenilikler

Creators Update'i nasıl alacağım?


Burayı okuyun: Windows 10 Creators Update: Sık Sorulan Sorular

Sistem İlk Çalıştırma Deneyimi (OOBE) geliştirmeleri


Sistem İlk Çalıştırma Deneyimi basitleştirildi. Eskiden çok fazla seçenek seçmek zorundaydınız şimdi ise çoğu seçenek birleştirildiği için seçenekler daha az. Ayrıca Gizlilik seçenekleri artık burada yer almıyor. Windows kurulumundan sonra Ayarlar uygulaması üzerinden seçmek zorundasınız. Altta Creators Update, Sistem İlk Çalıştırma Deneyimi'ni görüyorsunuz;




Temalar ayarlara taşındı


Daha önce Denetim Masası'nda yer alan Temalar artık Ayarlar uygulamasında


Paint 3D


Paint artık 3D işlem yapabiliyor. Creators Update'e gömülü olarak gelen Paint 3D ile nesneler üzerinde 3 boyutlu düzenlemeler yapabilecek üç boyutlu nesneler oluşturabileceksiniz


Windows Ink çalışma alanındaki geliştirmeler


Windows Ink çalışma alanında da önemli geliştirmeler yapıldı. Artık kalem rengi ve kalınlığı için ekstra tıklamalara/dokunmalara gerek yok. Bunun yanında getirilen iletki sayesinde çizimler kolaylaştı. Ayrıca şablonlar özelliği geldi.


Microsoft Edge'deki geliştirmeler


En güzel yenilik artık Edge'nin e-kitapları sesli olarak okuyabilmesi. Gerçekten şaşırtıcı ama bunu hem Türkçe hem de başarılı bir şekilde yapabiliyor! Bir e-kitabı Edge ile açmanız ve Sesli Oku tuşuna basmanız yeterli. Altta işleyişi görebilirsiniz.



En önemli yenilik ise sekme yönetimi ile ilgili. Artık sekmeleri bir açılır menüde daha büyük olarak ön izleyebiliyoruz. Bunun dışında hız ve güvenlik açısından da geliştirmeler var tabii ki.


Gece aydınlatması


Elektronik cihazların ekranlarının yaydığı mavi ışığın zararlarını doktorlar uzun zamandır dile getiriyorlar. Mavi ışığın uykusuzluğa neden olduğu da biliniyor. Zaten bu ekranların yaydığı ışıktan rahatsız olan çok sayıda kullanıcı ve ve bunlar şimdiye kadar f.lux isimli 3. parti aracı kullanıyorlardı. Bundan sonra buna gerek kalmayacak çünkü bu filtreyi artık Windows kendi uygulayabilecek. Böylece daha sıcak bir ekran rengi ile gözlerinizi koruyabileceksiniz.


Windows Defender Güvenlik Merkezi


Windows Defender artık bir güvenlik merkezine dönüşmüş durumda. Bunla ilgili daha detaylı bir yazı yazacağım.


Oyun Ayarları


  • Artık Ayarlar uygulamasında Oyun adında yeni bir ayar grubu var ve bir çok ayarı buradan yapabiliyorsunuz.
  • Oyunlarınızı yayınlamak için artık 3. parti uygulamalara gerek yok bunu sadece Windows kullanarak canlı yayın yapabileceksiniz.
  • Oyun modu sayesinde bilgisayarınızın kaynakları oyuna yönlendirilebilecek.



Ekran Okuyucusu kısayolu değişti


Eskiden Windows logo tuşu  + Enter olan Ekran Okuyucusu klavye kısayolu Creators Update ile birlikte Windows logo tuşu  + CTRL + Enter olarak değişti.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item