nwindows10

Windows 7, 8 ve 10: Açılıştaki Karşılama İletileri (Örn. Hoş Geldiniz) İngilizce! | Windows'un Ana Dilini Değiştirmek

Oturum açma esnasında karşılaştığınız iletiler yüklediğiniz dilde görünmüyor!


Çok sık karşılaştığım bir soru;

"Windows'a Türkçe dil paketi yükledim. Görüntülenme dili Türkçe oldu ama bilgisayarı ve oturumu yeniden başlatma esnasında gösterilen iletiler hala İngilizce/Fransızca/Japonca vb. Neden?"

Konuyla ilgili



Bu soruyu cevaplamanın en kolay yolu önce bu konuda genel bilgi vermek:

Windows'a bir dil paketi yüklediğinizde düşündüğünüzün aksine bu dil paketi sadece kullanılabilir olur. İsteyen kullanıcı hesabı bu dili Windows görüntüleme dili olarak ayarlayabilir. Ancak bu değişiklikler sadece o kullanıcı hesabı için geçerli olur. Bu yüzdendir ki oturumunuzu kapattığınız anda (Oturumu veya bilgisayarı yeniden başlatma esnasında) Windows kendi ana diline geri döner.

Windows'un ana dili nedir?


Windows'un ana dili yükleme medyasının dilidir. Örneğin, Windows'u kurduğunuz kurulum medyasının dili Türkçe ise Windows'un ana dili de Türkçe olur. Bu yazıda anlatacağım üzere ana dil sonradan değiştirilebilir. Ancak bu değişiklik Sıfırlama veya Yenileme yaparsanız geçerliliğini kaybeder.


Örnek: İş yerinizdeki bir bilgisayara Türkçe kurulum medyası ile Windows kurdunuz. Sonradan aynı bilgisayara İngilizce ve Almanca dil paketlerini yüklediniz. Bilgisayarda üç kullanıcı hesabı var: Ahmet, Burcu ve Cemil.

Ahmet bilgisayarı Türkçe ara yüz ile kullanırken, Burcu İngilizce, Cemil ise Almanca ara yüz ile kullanıyor. Bu durumda tüm kullanıcılar bilgisayarı/oturumu yeniden başlattığında karşılama ekranlarını Türkçe olarak görürler. Çünkü ana dil Türkçedir. Bunu değiştirip ana dili İngilizce veya Almanca yapabilirsiniz ama her kullanıcı için ayrı bir ana dil ayarlayamazsınız çünkü ana dil sadece bir tane olmak zorundadır.

Bu açıklamalar ışığında, bir dil paketi yükleyip onu Windows görüntüleme dili olarak ayarladığınızda neden ana dilin değişmediğini anlamış olmalısınız. Windows'un değil, kullanıcı hesabının dilini değiştiriyorsunuz.

Örnek karşılama iletileri/ekranları






1- Windows görüntülenme dili olarak -Ana dil olarak ayarlamak istediğiniz dili kullanan- hesapta oturum açın.

2- Denetim Masası\Saat, Dil ve Bölge yolunu izleyin ve şunlardan birini yapın;

  • Windows 8 ve 10'da, Bölge'ye tıklatın.
  • Windows 7'de, Bölge ve Dil'e tıklatın.


3- Açılan pencerede Yönetimsel sekmesini açtıktan sonra Ayarları kopyala'ya tıklatın.


4- Açılan pencerede şunları yapın;

  1. Karşılama ekranı ve sistem hesapları seçeneğini işaretleyin. (Bu seçeneği işaretlediğinizde şu anda kullandığınız hesabın dili ana dil olur.)
  2. (İsteğe bağlı) Yeni kullanıcı hesapları seçeneğini işaretleyin. (Bu seçeneği işaretlediğinizde şu anda kullandığınız hesabın dili tüm yeni oluşturulan hesaplarda geçerli olur.)
  3. Tamam butonuna tıklatın. Bu işlemi ilk defa yapıyorsanız değişikliğin geçerli olması için bilgisayarı yeniden başlatmanız gerektiğini söyleyen bir ileti çıkacak. Onay verin.


Aşağıda konuyla ilgili bir videoyu seyredebilirsiniz;


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item