nwindows10

Güncelleştirme Yardımcısı ile Windows 10'u En Güncel Sürüme Yükseltme


Artık en son sürüme yükseltme için Windows Update'i beklemek zorunda değilsiniz. Windows 10 Update Assistant (Windows 10 Güncelleştirme Yardımcısı), tüm Windows 10 sistemlerinine en son özelliklerle beraber iyileştirmeleri sağlamak için Windows 10'un en son sürümünün yüklemesini indirir ve yükleme işlemini başlatır.

Bilgisayarınızın hangi Windows 10 sürümünü çalıştırdığını görmek için Windows logo tuşu  + R tuşlarına basın ve açılan Çalıştır penceresine Winver yazıp Enter'a basın. 

Şu andaki güncel Windows 10 kararlı sürümünün kod adı Redstone 5, versiyonu 1809, yapı numarası 17763.1'dir. İlerleyen zamanlarda güncel sürümü öğrenmek için bkz. Güncellemeler Eklenmiş Windows 10 Kurulum Dosyaları Havuzu


  • Windows 10 Güncelleştirme Yardımcısı'nı çalıştırabilmeniz için yönetici olarak oturum açmanız gerekir.
  • Windows 10 Güncelleştirme Yardımcısı, Windows 10'un Enterprise ve Education sürümlerinde kullanılamaz.
  • Windows 10 Güncelleştirme Yardımcısı ile yapılan yükseltmelerden kişisel dosyalarınız ve kurmuş olduğunuz 3. parti programlar etkilenmez. Ancak bazı 3. parti programların ayarları sıfırlanabilir.
  • Eğer zaten güncel sürümü kullanıyorsanız Windows 10 Güncelleştirme Yardımcısı'nı çalıştırdığınızda "Windows 10'un en son sürümüne güncelleştirdiğiniz için teşekkür ederiz" mesajı ile karşılaşırsınız ve sadece Çıkış seçeneği sunulur. (alttaki resim)


1- Windows 10 indirme sayfasına gidin ve Hemen Güncelleştirin butonuna tıklatın.


2- Bilgisayarınıza Windows10Upgrade.exe adında bir dosya indirilecek. Çalıştırın.


3- Eğer güncel sürümü kullanmıyorsanız alttaki ekranla karşılaşacaksınız. Şimdi güncelle butonuna tıklatın.


4- İleri butonuna tıklatın.


5- İndirmenin tamamlanmasını bekleyin. Bu ağ bağlantınızın hızına bağlı olarak uzun sürebilir.


6- Eğer bilgisayarınız gerekli değilse Şimdi yeniden başlat butonuna tıklatın. Tersi durumda Daha sonra yeniden başlat bağlantısına tıklatarak gerekli ayarları yapın.


7- Bu aşamadan sonra bilgisayarınız yeniden başlatılacak (Bu bir kaç kez olabilir) ve güncelleme yüklenecek. Oturum açma ekranı belirdiğinde işlem tamamlanmış demektir.


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item