nwindows10

Windows 7, 8 ve 10: Standart Hesapta Yönetici Onayı İsteyen Programları Yönetici Şifresi Girmeden Çalıştırmak

Bir bilgisayarda yönetici hesabı kullandığınızı ve bilgisayarı standart hesap kullanan başka kullanıcılarla paylaştığınız bir senaryo düşünün. Bu senaryoda standart hesabı kullanan kişiler yönetici onayı isteyen bir program çalıştırmak istediklerinde yönetici hesabının şifresinin girilmesini isteyen aşağıdaki, ekranla karşılaşırlar;




Bu ekranı aşmak için yapılabilecek tek şey bilgisayardaki bir yönetici hesabının şifresini girmektir. Doğal olarak şifrenizi paylaşmak istemezsiniz. Bunun yerine kendiniz girseniz her zaman bilgisayara yakın olmayabilirsiniz. Olsanız bile belli bir süreden sonra bu durum sıkıcı bir hal almaya başlar. Peki bu durumda standart kullanıcıların yönetici onayı isteyen programlarını çalıştırmasına izin vermek istiyorsanız ne yapabilirsiniz?

Tabii ki en basit yolu standart hesap kullanan kullanıcıların hesabını yönetici hesabına çevirmektir. Ancak bu makaleyi buraya kadar okuduğunuza göre bunu yapmak istemediğinizi varsayıyorum.


Bu konuyla ilgili daha önce bir yazı yayınlamıştım: Windows 8 ve 10: Yönetici Onayı (Kullanıcı Hesabı Denetimi) İstemeyen Kısayollar Oluşturmak. Ancak bu makale sadece sık çalıştırdığınız uygulamaların UAC'ye takılmaması içindi. Başka bir deyişle bu senaryoda çalışmaz.


I. YOL:
Sağ Tuş Menüsüne "Yönetici onayı istemeden çalıştır" 
Öğesi Ekleyerek


Bu yöntemde çalıştırmak istediğiniz programa sağ tıklatıp sağ tuş menüsünde yer alan Yönetici onayı istemeden çalıştır öğesine tıklatmanız yeterli


1.1- Buradan Yönetici onayı istemeden çalıştır.rar dosyasını indirin.

1.2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

1.3- Masaüstünde oluşan Yönetici onayı istemeden çalıştır klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Yönetici onayı istemeden çalıştır EKLE
  • Yönetici onayı istemeden çalıştır SİL

1.4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Yönetici onayı istemeden çalıştır klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.



II. YOL:
Bir .bat dosyası ile

2.1- Buradan NO_UAC.bat dosyasını indirin ve ilgili standart hesap kullanan kullanıcının masaüstüne kaydedin.

2.2- Bundan sonra kullanıcının yapması gereken tek şey çalıştırmak istediği programın kısayolunu bu bat dosyasının üzerine sürükleyip bırakması.


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item