nwindows10

Windows 10 Home ve HSL: Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni (gpedit.msc) Etkinleştirmek

Yerel Grup İlkesi DüzenleyicisiYerel Grup İlkesi Nesnelerinin tüm ayarlarının yönetilebileceği tek bir kullanıcı arabirimi sağlayan, Microsoft Yönetim Konsolu (MMC) ek bileşenidir. Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak Yönetim Şablonları ilke ayarlarını, Windows AyarlarınıBaşlatmakapatmaoturum açmave oturum kapatma komut dosyalarını yönetebilir ve Yerel Grup İlkesinde Kullanıcıveya Bilgisayar Ayarlarını devre dışı bırakma gibi görevleri gerçekleştirebilirsiniz...

Ancak şöyle bir sorun var ki Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi (gpedit.msc) Windows 10'un sadece PRO, Enterprise ve Education sürümlerinde mevcut. Windows 10 Home ve Windows 10 Home Single Language sürümlerinde kullanılamıyor. (Alttaki resim) Bu yazıda, Windows 10 Home ve Windows 10 Home Single Language sürümlerinde Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni nasıl etkinleştireceğinizi anlatacağım...



1- Buradan Gpedit Etkinleştirme.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Gpedit Etkinleştirme klasörünün içinde 1 adet script (.bat) olduğunu göreceksiniz;

  • Gpedit_Etkinleştirme.bat

4- Gpedit_Etkinleştirme.bat dosyasına sağ tıklatın ardından Yönetici olarak çalıştır'a tıklatın.


5- Bir komut istemcisi açılacak ve kısa bir süre Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi için gerekli dosyalar yüklenecek. Press any key to continue ibaresi çıktığında bir tuşa basarak komut istemcisini kapatın.


6- Sonuç;



İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Gpedit Etkinleştirme klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item