nwindows10

Maksimum Hatalı PIN Girme Sayısını Belirleme

İsterseniz kullanıcı hesabının kilitlenmesine neden olacak başarısız oturum açma girişim sayısı belirleyebilirsiniz. Kilitlenmiş bir hesap, yönetici tarafından sıfırlanana veya hesabın kilitli kalma süresi dolana kadar kullanılamaz.

Başarısız oturum açma girişimi sayısını 0 - 999 arasında ayarlayabilirsiniz. Değeri 0 olarak ayarlarsanız, hesap hiçbir zaman kilitlenmez.


CTRL+ALT+DELETE tuş bileşimi veya parola korumalı ekran koruyucuları kullanılarak kilitlenmiş olan iş istasyonlarına veya üye sunuculara yapılan başarısız parola girişimleri de başarısız oturum açma girişimi sayılır.

1- Şunlardan birini yapın;

  1. Windows 10 PRO, Enterprise ya da Education sürümünü kullanıyorsanız 3. adıma atlayın.
  2. Windows 10 Home veya Home Single Language kullanıyorsanız 2. adımdan devam edin.

2- Öncelikle Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni (gpedit.msc) etkinleştirmeniz gerekiyor. Bunun için Bkz. Windows 10 Home ve HSL: Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni (gpedit.msc) Etkinleştirmek

3Çalıştır'ı açın ve gpedit.msc yazıp Enter'a basın.

4- Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'nde Bilgisayar Yapılandırması/Windows Ayarları/Güvenlik Ayarları/Hesap ilkeleri/Hesap Kilitleme İlkesi yolunu izleyin. Sağ tarafta görebileceğiniz Hesap kilitleme eşik değeri ilkesine çift tıklatın.


5- Eşik değerini dilediğiniz bir rakama ayarladıktan (1) sonra Tamam butonuna tıklatarak kaydedin. (2)


6- 5. adımı tamamladığınızda diğer 2 ilkenin de ayarlanması gerekiyor. Bu şu aşamada otomatik olarak 30 dakikaya ayarlanacak. Tamam diyerek bu ekranı geçin. Buı değerleri daha sonradan değiştirebileceğiz.


7- Alttaki ilk ilke (Hesap kilitleme süresi) kilitlenmiş bir hesabın otomatik olarak kilidi açılmazdan önce kilitli kalacağı süreyi dakika cinsinden belirliyor. Kullanılabilir aralık 0 - 99.999 dakika arası. Hesap kilitleme süresini 0 olarak ayarlarsanız, yönetici açıkça kilidini açana kadar hesap kilitli kalır.

2. ilkenin (Şu süreden sonra Hesap kilitleme sayacını sıfırla) ise ne işe yaradığını açıkçası anlamadım. Sanırım bu süre başka bir yönetici hesabını kullanarak kilidin kaldırılmasını da bu süre boyunca engelliyor. Bu sıfırlama süresi Hesap kilitleme süresi'nden küçük veya ona eşit olması gerekiyor. Eşit olarak ayarlayın gitsin.


Sonuç;


Belirlenen süre dolana kadar Microsoft Hesabı parolanızla da oturum açamazsınız. Bu süreden önce açmanın tek yolu sistem yöneticisinin ya da bilgisayardaki başka bir yönetici hesabının bu kilidi kaldırmasıdır. (İlke ayarını varsayılana getirerek yapabilir)

İlgili Konular


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item