nwindows10

Windows 10 (Home, Core Single Language, PRO ve Education) Kurulum Dosyalarını (ISO) İndirme

SON GÜNCELLEME: Ağustos 2016


Etkinleştirme ile ilgili ayrıntılar için tıklatın...

Başlamadan önce


Şunlara sahip olduğunuzdan emin olun:

  • Bir İnternet bağlantısı (İnternet servis sağlayıcısı ücreti ödemeniz gerekebilir).
  • Bir bilgisayarda, USB'de veya harici sürücüde indirme işlemi için yeterli veri depolama alanı. (Yaklaşık 4 GB)
  • Medya oluşturmak istiyorsanız, içinde en az 4 GB boş alan bulunan boş bir USB veya DVD (ve DVD yazıcı). İçindeki tüm içerik silineceğinden boş bir USB veya DVD kullanmanızı öneririz.
  • Enterprise sürümlerini indirmek için Toplu Lisanslama Hizmeti Merkezi'ne oturum açın.

Windows'u indirmek için medya oluşturma aracını kullanın. Bu araç, Windows 7, 8.1 ve 10'u çalıştıran müşteriler için en iyi indirme deneyimini sağlar. Araç şunları içerir:

  • İndirme hızı için en iyi duruma getirilmiş dosya biçimleri.
  • USB'ler ve DVD'ler için yerleşik medya oluşturma seçenekleri.
  • İsteğe bağlı ISO dosyası biçimine dönüştürme.




Güncelleme - Şubat 2017

Microsoft direkt indirme sayfasını Windows yüklü bilgisayarlar için kaldırdı maalesef. Ancak yine de direkt indirme sayfasına Linux, Mac OS, Android veya Windows 10 Mobile yüklü cihazlardan ulaşabilir ve bu cihazlardan direkt indirebilirsiniz. Altta örnekleri görebilirsiniz.


MediaCreationTool aracı ile indirme problemi yaşayanlar buradan direkt indirebilirler. Ancak buradan indireceğiniz ISO dosyaları install.esd yerine install.wim dosyası içerdiğinden noyutları daha büyük olacaktır.

  1. İndirmek istediğiniz sürümü seçin (Windows 10 ISO dosyası hem Home hem PRO sürümünü içerir)
  2. Dil seçimi yapın
  3. Size sunulan 32 Bit ve 64 Bit indirme seçeneklerinden dilediğinizi 24 saat içinde indirin.


1- İndirdiğiniz MediaCreationTool aracını çalıştırın.

2- Kullanım şartlarını kabul edin.


3- Başka bir bilgisayar için medya oluştur seçeneğini seçin.


4- Sürümünüzü seçin. Sadece lisans anahtarınız ile uyumlu olan sürümün bilgisayarınızda etkinleştirilebileceğini unutmayın. Hangi işletim sistemi sürümünden hangi Windows 10 sürümüne geçebileceğinizi öğrenmek için burada "Yükseltme yaptığımda hangi Windows 10 sürümüne sahip olacağım?" başlığını inceleyin. Burada iki şekilde seçim yapabilirsiniz; Otomatik veya elle.


Alttaki Bu bilgisayar için önerilen seçenekleri kullan seçeneği seçili ise MCT direkt bilgisayarınızda yüklü Windows sürümünü belirler ve buna uygun Dil, Sürüm ve Mimari seçeneklerini seçer. Eğer indireceğiniz dosyaları bu bilgisayarda kullanacaksanız bu seçenek akıllıcadır ve hata yapmanızı önler. Ancak kurulum dosyalarını başka bir bilgisayar için indirecekseniz Bu bilgisayar için önerilen seçenekleri kullan kutusunu temizlediğinizde Dil, Sürüm ve Mimari seçeneklerini kendiniz seçebilirsiniz. (2. Resim)



Windows 10 kurulum dosyaları, Windows 10 Pro, Home, Home Single Language ve Education sürümlerini içerir. Bu sürümü indirirseniz kurulum esnasında hangi sürümü kurmak istediğiniz size sorulur.


5- Seçimler istediğiniz gibi ise ilerleyin.


6- USB flash sürücü ya da ISO dosyası oluşturabilirsiniz. Ama tavsiyem ISO dosyası oluşturun daha sonra bu ISO dosyası ile istediğiniz kadar USB flash sürücü ya da DVD oluşturabilirsiniz.


ISO dosyası olarak indirmeyi tercih ederseniz burada anlattığım şekilde önyüklenebilir kurulum medyası oluşturabilirsiniz;



7- İndirmenin tamamlanmasını bekleyin...


8- İndirme ve doğrulanma bittiğinde Windows 10 ISO dosyasının nerede kaydedildiğini göreceksiniz. Linke tıklatarak lokasyonun açılmasını sağlayabilirsiniz. Son butonuna tıklatarak çıkın.


II. AŞAMA; KURULUM


Daha önce hiç Windows kurulumu yapmadıysanız bu işlemi gözünüzde büyütüyor olabilirsiniz. Ama inanın başlamanız yeterli. Başlayınca ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Takıldığınız aşamalar olursa da ilgili konunun altına yorum bıraktığınızda yardımcı olmaya çalışacağız.

Kurulum medyası oluşturduktan sonra Windows'u 2 şekilde kurabilirsiniz;

  • Masaüstünden başlatarak
  • Bilgisayarı kurulum medyasından önyükleyerek. 

Masaüstünden başlatmak isterseniz kurulum dosyalarında bulunan Setup.exe dosyasına çift tıklatmanız yeterli.


Kurulum normal bir program kurulumundan farklı olmayacaktır. Ancak bu tip kurulum kişisel dosyalarınızı ve eski Windows sürümünüze ait dosyaları yedeklediği için hem uzun sürer hem de diskinizi biçimlendirmenize izin vermez. Bu yüzden çoğu kullanıcı Temiz kurulumu yani bilgisayarı kurulum medyasından önyükleyerek kurulumu tercih eder. Bunun içinde ilk olarak bilgiayarınızı oluşturduğunuz önyüklenebilir medyadan (USB/DVD) başlatmanız gerekir;


Gerisi zaten çocuk oyuncağı. Ancak yine de takılabileceğiniz noktalar için burayı okuyun;



Bütün bunlardan bağımsız olarak eğer bilgisayarınızda Ağustos 2016 güncellemesi yüklü bir Windows 10 sürümü çalışıyorsa ve bilgisayarınız açılır durumdaysa indirme ve kurulum aşamalarının tamamını kendisi yapan bir Windows aracı var. Bunu kullanarak herşeyin otomatik yapılmasını sağlayabilirsiniz;


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item