nwindows10

Windows 10: Ekran Parlaklığını Ayarlamak

Bu yazı Windows 10 çalıştıran bir bilgisayarda ekran parlaklığını nasıl ayarlayabileceğinizi açıklar.

Ekran parlaklığını ayarlamak Masaüstü bilgisayarlar için geçerli değildir. Bu ayarlar sadece kendi ekranına sahip bilgisayarlar (Tablet, Notebook vb.) için geçerlidir...




I. YOL: 
Fonksiyon (FN) tuşlarını kullanarak klavyeden


Notebookların tamamında Fonksiyon (FN) tuşları bulunur. Klavyenizin sol alt tarafında gördüğünüz FN tuşuna basılı tutarken üzerinde çeşitli simgeler görünen F tuşlarına birlikte basarak çeşitli fonksiyonları çalıştırabilirsiniz. Bu tuşların hangisinin hangi işe yaradığı her markada farklı farklıdır ama üzerindeki simgelerden kolayca tanımlanabilir.

  • Bazı bilgisayarlarda kilitlenebilir FN tuşu bulunur. Yani bir kere bastığınızda FN tuşu basılı kaldığı durumu simule eder, ikinciye bastığınızda basılı olmadığı durumu simule eder. (Caps Lock gibi)
  • Bazı bilgisayarlarda F tuşları direkt fonksiyon tuşu olarak görev görür. Diğer bilgisayarların tam tersine bu bilgisayarlarda varsayılan F1..  ...F12 tuşlarını kullanabilmek için FN tuşunu basılı tutmak gerekir.

1.1- Klavyenizdeki F tuşlarından hangilerinin parlaklığı kontrol ettiğini bulun. (Genelde güneşi temsil eden bir simge ile gösterilirler)

1.2- FN tuşuna basılı tutarken ekran parlaklığınız istediğiniz gibi olana kadar bu tuşlardan işinizi görene (+ veya -) basın.


II. YOL: 
İşlem Merkezi'nden;

2.1- İşlem Merkezi simgesine tıklatın (1) ardından ekran parlaklığı istediğiniz gibi olana kadar Ekran Parlaklığı döşemesine tıklatın... (2)


III. YOL: 
Güç ve Uyku Ayarları'ndan

3.1- Pil simgesine tıklatın (1) ardından ekran parlaklığı istediğiniz gibi olana kadar Ekran Parlaklığı döşemesine tıklatın... (2)


IV. YOL: 
Ayarlar Uygulaması'ndan

4.1- Ayarlar uygulamasını açın ve Sistem/Ekran yolunu izleyin.

4.2- Sağ taraftaki Ekran parlaklığını ayarlayın kayar çubuğunu kullanarak dilediğiniz parlaklığı ayarlayın.


V. YOL: 
Denetim Masası'ndan;

5.1- Denetim Masası'nı açın ve Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri yolunu izleyin.

5.2- Açılan pencerede en altta görebileceğiniz Ekran Parlaklığı kayar çubuğunu kullanarak dilediğiniz parlaklığı ayarlayın.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item