nwindows10

Windows 10 - Dil Eklemek

Windows 8'den önceki Windows sürümlerinde farklı diller yükleyebilmek için Ultimate gibi üst sürümlere sahip olmak gerekiyordu. Bu sebeple ev kullanıcılarının büyük çoğunluğunu oluşturan ve Home Premium ve altı sürümler kullanan kullanıcılar bu özellikten yararlanamıyordu.

Oysa Windows 8 ve 10'da -mevcutsa- istediğiniz dili indirip kullanabiliyorsunuz. Ancak Dil eklemek, Dil paketi yüklemekKlavye Düzenleri ve/veya Giriş yöntemlerini değiştirmek ve görüntülenme dilini değiştirmek birbirinden tamamen farklı kavramlar. Bu yazıda Dil eklemeyi bulacaksınız. Bir dil eklediğinizde Klavye Düzenleri ve/veya Giriş yöntemlerini değiştirebilir ve kullanabilirsiniz. Ancak Windows'un görüntülenme dilini değiştirmek istiyorsanız ek olarak bu dile ait dil paketini yükleyemeniz gerekir.


Giriş dili, Windows'ta, bilgisayarınızda bilgi yazmak için kullandığınız dili denetleyen bir ayardır. Giriş dilini değiştirerek birden çok dildeki belgeleri girmeyi veya düzenlemeyi kolaylaştırabilirsiniz. Windows'ta çeşitli giriş dilleri vardır, ancak bunları kullanabilmeniz için dil listenize eklemeniz gerekir.


1Ayarlar uygulamasını açın ve Zaman ve Dil/Bölge ve Dil yolunu izleyin.

2- Dil eklemek istiyorsanız 3. adımdan, eklenmiş bir dili kaldırmak istiyorsanız 7. adımdan devam edin.

Dil eklemek için;

3- Dil ekle'ye tıklatın.


4- Açılan Dil listesinden dilediğiniz dile tıklatın veya dokunun. Ben örnek olarak İngilizce'yi seçiyorum.


5- Eğer seçtiğiniz dilin bölgesel farklılıklar içeren alt türleri varsa listelenecek. İhtiyacınız olana çift tıklayın. Eğer ekleyeceğiniz dilin alt türleri yoksa bu ekranı görmeyeceksiniz.


6- Artık seçtiğiniz dil eklendi. İsterseniz Giriş yöntemlerini değiştirebilir ya da -mevcutsa- bu dile ait Dil paketini indirip yükleyerek Windows'u farklı dilde kullanabilirsiniz.


Bir dili kaldırmak için;

7- 1. Adımı tekrarlayın, kaldırmak istediğiniz dile tıklatın ardından Kaldır'a tıklatın.


Konuyla ilgili



Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item