nwindows10

Windows 10 - Windows Görüntülenme Dilini Değiştirmek

Windows 8'den önceki Windows sürümlerinde farklı diller yükleyebilmek için Ultimate gibi üst sürümlere sahip olmak gerekiyordu. Bu sebeple ev kullanıcılarının büyük çoğunluğunu oluşturan ve Home Premium ve altı sürümler kullanan kullanıcılar bu özellikten yararlanamıyordu.

Oysa Windows 8 ve 10'da -mevcutsa- istediğiniz dili indirip kullanabiliyorsunuz. Ancak Dil eklemek, Dil paketi yüklemek, Klavye Düzenleri ve/veya Giriş yöntemlerini değiştirmek ve görüntülenme dilini değiştirmek birbirinden tamamen farklı kavramlar. Bu yazıda Windows'un görüntülenme dilini nasıl değiştireceğinizi bulacaksınız...


  • Görüntülenme dili, Menülerin, iletişim kutularının ve diğer kullanıcı arabirimi öğelerinin görüntülendiği dili ifade eder.  
  • Dil paketlerini yüklemek -zayıf sistemlerde- sistem performansını olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple sadece gerçekten kullanacağınız dil paketlerini yükleyin.


1- Eğer halen yapmadıysanız kullanmak istediğiniz dile ait Dil paketini yükleyin ve 2. adımdan devam edin.

2- Ayarlar uygulamasını açın ve Zaman ve Dil/Bölge ve Dil yolunu izleyin.

3- Windows görüntülenme dili olarak kullanmak istediğiniz dile tıklatın ve Varsayılan olarak ayarla'ya tıklatın.


4- Değişikliğin geçerli olması için oturumu yeniden başlatmanız gerekir.


6- Tekrar Windows görüntülenme dilini değiştirmek isterseniz diğer dil seçeneklerinden birini seçerek 2, 3 ve 4. adımları kullandığınız dil ile görüntülenen arayüzde tekrarlayın.


Görüntülenme dilini değiştirmek sadece geçerli kullanıcı için geçerli olacaktır. Yani bir kullanıcı Windows'u Japonca kullanırken bir diğeri İngilizce bir başkası Türkçe kullanabilir. Bu sebeple görüntülenme dilini değiştirdiğinizde Windows açılışı ve kapanışındaki bazı bildirimler Windows'un ilk yüklenirken seçilen dilde olacaktır yani görüntülenme dilini değiştirmek bunlara etki etmeyecektir.

Konuyla ilgili



Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item