nwindows10

Windows 10 - Dil Paketi Yüklemek

Windows 8'den önceki Windows sürümlerinde farklı diller yükleyebilmek için Ultimate gibi üst sürümlere sahip olmak gerekiyordu. Bu sebeple ev kullanıcılarının büyük çoğunluğunu oluşturan ve Home Premium ve altı sürümler kullanan kullanıcılar bu özellikten yararlanamıyordu.

Oysa Windows 8 ve 10'da -mevcutsa- istediğiniz dili indirip kullanabiliyorsunuz. Ancak Dil eklemekDil paketi yüklemek, Klavye Düzenleri ve/veya Giriş yöntemlerini değiştirmek ve görüntülenme dilini değiştirmek birbirinden tamamen farklı kavramlar. Bu yazıda Dil paketi yüklemeyi bulacaksınız. Bir dili ekledikten sonra ek olarak bu dil ile ilgili dil paketini yüklediğinizde, Windows'un görüntülenme dilini de değiştirebilirsiniz.


  • Görüntülenme dili, Menülerin, iletişim kutularının ve diğer kullanıcı arabirimi öğelerinin görüntülendiği dili ifade eder.
  • Dil paketlerini yüklemek -zayıf sistemlerde- sistem performansını olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple sadece gerçekten kullanacağınız dil paketlerini yükleyin.
  • Dil paketi yüklemek Yönetici olarak oturum açmayı gerektirir. Ancak yüklenmiş diller varsa diğer kullanıcılar Yönetici olarak oturum açmasalar bile kendi hesaplarının görüntülenme dilini değiştirebilirler.


1- Bir dil paketini yükleyebilmeniz için öncelikle bu dili Windows'a eklemeniz gerekir. Henüz eklemediyseniz linkten yardım alarak ekleyin. Daha önceden eklediyseniz 2. adıma geçin.

2- Dil paketini yüklemek istediğiniz dilin Seçenekler'ine tıklatın.


3- Windows önce ilgili dile ait dil paketinin olup olmadığını kontrol edecek. Varsa bilgilendirileceksiniz ve indirme bağlantısı belirecek. Dil paketini indir ve yükle'ye tıklatın.



Eğer Windows 10 Home Single Language sürümünü kullanıyorsanız adı üzerinde bu tek dili destekleyen bir sürüm olduğu için hata mesajı alırsınız...

4- Dil paketinin indirilmesini, ardından yüklenmesini bekleyin ve yükleme tamamlandığında Kapat butonuna tıklatın.

5- Artık dil paketini yüklediğiniz Dil'in yanında Kullanılabilir ibaresinin olduğunu göreceksiniz. Bu yüklemenn başarılı olduğunu gösteriyor.


Dil paketini kaldırma;

6- Kaldırmak istediğiniz dilin seçeneklerinde Dil paketini kaldır'a tıklatın.


Konuyla ilgili


Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item