nwindows10

Windows 10: Windows Lisansını bir Microsoft Hesabı ile İlişkilendirme

Windows 10'da (1607 veya sonraki bir sürümü), Microsoft hesabınızı cihazınızdaki Windows 10 dijital lisansıyla ilişkilendirebilirsiniz. Böylece daha sonra anakartı değiştirmek gibi önemli bir donanım değişikliği yaparsanız Etkinleştirme sorun gidericisini kullanarak Windows'u yeniden etkinleştirebilirsiniz.





Eğer zaten bir Microsoft hesabı ile oturum açtıysanız Windows lisansınız otomatik olarak Microsoft hesabınız ile ilişkilendirilir. 

Microsoft hesabınızı ekleyip dijital lisansınızla ilişkilendirdiğinizde, önemli bir donanım değişikliği yaptıktan sonra Windows'u yeniden etkinleştirmek için Etkinleştirme sorun gidericisini kullanabilirsiniz.


1- Ayarlar uygulamasını açın vGüncelleştirme ve güvenlik/Etkinleştirme yolunu izleyin. Sağ alt tarafta Hesap ekle bağlantısını göreceksiniz. Tıklatın.


Eğer zaten bir Microsoft Hesabı kullanıyorsanız Hesap ekle bağlantısı çıkmaz.


2- Microsoft hesabınızla ilgili bilgileri girin.


3- Yerel hesap parolanızı girin. (Parolanız yoksa boş bırakın)


4- Lisansınızın Microsoft hesabınızla ilişkilendirildiğine dair bildirimi Etkinleştirme sekmesinde göreceksiniz.



Şimdi diyeceksiniz ki; "Madem Microsoft hesabı kullanıyorsam bu ilişki otomatik sağlanıyor. E bu yazıyı uygulayınca mecburen Microsoft hesabına geçiş yapıyorum. O zaman neden bu seçenek var? Direkt yerel hesabımı Microsoft hesabına çeviririm olur biter" Haklısınız ne diyeyim. Microsoft'un saçmalıkları...

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item