nwindows10

Windows 10: Konsol Modunda Oturum Açmak

Windows 10 ile beraber gelen yeniliklerden biride konsol modunda oturum açma seçeneği. Ancak bu özellik Windows 10'un gizlenen özelliklerden biri. Bu yazıda konsol modunda oturum açmayı nasıl etkinleştirebileceğinizi anlatacağım.

Konsol modu nedir?


Konsol modunda oturum açmayı etkinleştirdiğinizde varsayılan oturum açma ekranı yerine siyah bir ekran ve bir komut istemcisi ile karşı karşıya kalırsınız. Bu esnada komut istemcisi sadece klavye ile komut kabul edecektir. İlk aşamada Ctrl+Alt+Del tuşlarına basmanız sonrasında ise -Gerekliyse- ESC tuşu ile kullanıcılar ve/veya oturum açma seçenekleri arasında tercih yapmanız gerekir. Gezinti için alt ve üst okları, seçim için Enter tuşunu kullanabilirsiniz. Aşağıya konsol modunda oturum açmayı daha iyi anlamanızı sağlayacak resimler (Resimlere tıklayarak büyütebilirsiniz) ve bir video ekledim;





1- Buradan Konsol modunda oturum açma.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Konsol modunda oturum açma klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Konsol modunda oturum açma devre dışı (Varsayılan)
  • Konsol modunda oturum açma etkin

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Konsol modunda oturum açma klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item