nwindows10

Windows 10: Kullanıcı Profili Klasörünüzü Taşımak

Daha önce Windows 10: Temiz Kurulum (Gelişmiş) adında bir yazı yazmış ve Windows 10 kurulumu esnasında kullanıcı profili klasörünüzü (Ve daha sonra oluşturulacak tüm kullanıcı profili kasörlerini) nasıl başka bir diskte oluşturabileceğinizi anlatmıştım.

Bu yazıda ise zaten kurulu olan bir Windows 10'da bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım. Yine aynı şekilde bundan sonra oluşturacağınız tüm kullanıcı hesaplar için de bu geçerli olacak.


  • Bu yazıyı uygulamadan önce diğer yazıyı mutlaka okuyun. Orada yaptığım uyarıların verdiğim ipuçlarının tamamı bu yazı için de geçerlidir ve gereklidir.
  • Kurulmuş Windows'ta bu şekilde bir taşıma kesinlikle tavsiye edilen bir şey değildir. Sadece ve sadece gerçekten mecbursanız yapın. Uyarıldınız!
  • Bu işlem sonunda hali hazırda var olan kullanıcı hesabınızda Başlat Menüsü/Ayarlar/ çalışmayacak. Bu yüzden yeni bir kullanıcı hesabı oluşturmanız ve eski kullanıcı hesabınızdaki dosyalarınızı yeni hesaba taşıdıktan sonra eski hesabı silmeniz gerekecek.
  • Kullanıcı hesabı klasörünüzü bir başka diske ya da bölüme taşıdığınızda Yenileme'yi kullanamazsınız. Sıfırlama'yı kullanabilirsiniz.



1- Burada Hazırlık başlığı altında anlattıklarımı uygulayarak bir .xml belgesi oluşturun ve bunu kullanıcı profili klasörünüzü taşıyacağınız diskin kök dizinine atın. (Örneğin, D:\)

2- Bir Komut İstemcisi (Yönetici Haklarıyla) açın ve şu komutu girin;

  • %windir%\system32\sysprep\sysprep.exe /oobe /reboot /unattend:E:\Enpedi.xml

E:\Enpedi.xml  yerine 1. adımda oluşturduğunuz .xml belgesinin tam adresini yazacaksınız. Örneğin, F:\Enpedi.xml

Kısa bir hazırlık sürecinden sonra bilgisayar yeniden başlatılacak...


3- Lisans anahtarı girmeniz istenecek ama buna gerek yok. Bu adımı resimdeki gibi atlayın.


4- OOBE modunda olduğumuz için bir kullanıcı hesabı oluşturmamız şart. Önceki kullanıcı adınızı yazarsanız zaten var olduğu için kabul etmeyecektir. Burada geçici bir hesap oluşturup sonra bunu silmemiz gerekiyor ama yazının başında belirttiğim üzere eski hesabımızda Başlat Menüsü çalışmayacağı için bundan sonra bunun kalıcı hesabımız olma ihtimali yüksek. Bu yüzden uygun bir isim verin.


5- Masaüstüne vardığınızda 2 hesabı da görebileceksiniz. Eski hesabınızda oturum açın ve Başlat Menüsünün çalışıp çalışmadığını kontrol edin


6- Çalışıyorsa sorun yok. Çalışmıyorsa o zaman eski hesabınızdaki dosyalarınızı yeni hesaba taşıyın ve ardından eski hesabı silin.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item