nwindows10

Merhaba Windows 10!


İlk olarak Ekim 2014'te Windows Insider Programı'na katılan katılımcılar için indirilmeye sunulan Windows 10 Teknik Önizleme Sürümü, Ocak 2015 sonu itibari ile Türkçe desteğine de kavuştu. Gerçi tam anlamı ile Türkçe sayılmaz, biraz yarım yamalak olmuş ama İngilizce bilmeyenlerin rahatlıkla kullanabileceği durumda.

Windows 8 ilk çıktığında Tüketici Önizleme Sürümü üzerinden erkenden yazılarıma başlamış ve final sürümü çıkmadan önce 100'den fazla makale yazmıştım. Ancak ondan sonra defalarca arayüz değişti. Ayarlar değişti. Windows 8.1 çıktı. Windows 8.1 Güncelleme 1 çıktı ve ben yazdığım makaleleri defalarca yeniden yazmak/güncellemek zorunda kaldım.

Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş misali bu sefer aynı hataya düşmemek için Windows 10 ile ilgili yazılarımı -Final sürümü çıkıncaya kadar- sınırlı tutacağım; Sadece Teknik Önizleme Sürümü kurulum makaleleri ve bazı temel makaleler...


Çoğunuz Windows 8'i beğenmiyor olsanızda Windows 8, "Tüm cihazlarda tek Windows" projesinin ilk adımıydı. Bundan 3-4 yıl önce kimsenin (Son kullanıcı bazında) umrunda olmayan "Bulut" artık rekabetin kızıştığı, savaşın yapıldığı mecra oldu. Artık bir işletim sistemi yüklemiyorsunuz, bir eko sisteme dahil oluyorsunuz.

İşyeri bilgisayarında düzenlemeye başladığınız bir Word dosyasını bindiğiniz takside cep telefonunuzla ya da tabletinizle kaldığınız yerden düzenlemeye devam edebileceksiniz. Bu daha öncede yapılabiliyordu ama amaç bunu mümkün olduğunca akıcı hale getirmek, kapsamını genişletmek ve kusursuzlaştırmak.

Bu yüzden Yerel Hesap kullanmakta diretmeyin. Bilgisayarı Microsoft Hesabı ile kullanmak size düşünebildiğinizden çok daha fazla esneklik kazandıracak.

Windows Phone kullananlarda artık Windows 10 Teknik Önizleme Sürümünü telefonlarına yükleyebilecekler. Bunun için ise burayı okuyun...

Windows Vista

Böylelikle Windows Vista bölümünü de emekliye ayırmış olduk. Artk site arayüzünden ulaşmanız mümkün olmayacak ama arama sonuçlarında yer almaya devam edecek. Ayrıca http://vista.enpedi.com adresinden ulaşılmaya devam edecek.


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item