nwindows10

Windows 10 Kasım Güncellemesi (1511) Hakkında SSS | Sürüm 1511 ISO Dosyasını Nasıl Edinebilirsiniz?

Microsoft, Windows 10 Kasım güncelleştirmesini yayınladıktan hemen sonra Media Creation Tools ile indirilebilen ISO dosyasını 10586.0 sürümüne yükseltmişti. Hatta kendim de indirdim. Ancak ani bir kararla Microsoft bundan vazgeçti ve tekrar indirilen sürümü 10240'a düşürdü. Bu konuda çok soru alıyorum. Buna ek olarak bazı okuyucularımda Windows Update üzerinden bu güncellemeyi alamadıklarından dem vuruyorlar. Bu yazıda bu tip sorulara cevap vereceğim.




Güncelleme 3 (1 Aralık 2015) Kendim test etme imkanım oldu. Daha önce hiç yükseltilmemiş Windows 7 Home Basic (OEM) lisansına sahip bir bilgisayara Windows 10 Home sürümünü direkt temiz kurulum yaparak yükledim ve Windows 7 Home Basic (OEM) lisans anahtarını girerek Windows 10 Home sürümünü etkinleştirdim. Ancak indireceğiniz Windows 10 Home ISO dosyası hem PRO hem Home sürümlerini içeriyor ve hangisinin kurulacağına yüklenen bilgisayarın lisans durumuna göre karar veriliyor. Yani örneğin daha önce Windows 10 yükseltmesi yaptıysanız ve bilgisayarınız örneğin Windows 10 PRO çalıştırabilir olarak etiketlendiyse kurulum otomatik olarak PRO sürümünü kuruyor. Ama daha önce hiç yükseltme yapmadıysanız o zaman burada anlattığım işlemleri yaparak kurulumun size hangi sürümü kurmak istediğinizi sormasını sağlayın: Lisans Anahtarı BIOS'a Gömülü Windows 8 Single Language Önyüklü Bilgisayarlarda Lisans Anahtarının Uyuşmaması Sorunu

Neden güncel ISO dosyasını indiremiyorum?


İlk indirmeye sunulan 10586.0 sürümlü ISO dosyası çok çok küçük miktarda kullanıcının bilgisayarlarında yükseltme amaçlı kullanıldığında bazı ayarların (4 adet) geri yüklenememesine sebep olan bir hata içeriyordu. Bu sebeple Microsoft bu sürümü geri çekti ve bugün yayınladığı KB3120677 nolu güncelleme ile bu kişilerin bilgisayarında oluşan sorunu düzeltti. Ardından 10586.14 sürüm numaralı ISO dosyasını tekrar indirmeye sundu. Yani artık indirebilirsiniz. Altta benim biraz önce (25 Kasım) indirdiğim ISO dosyasının bilgilerini görüyorsunuz;


Güncelleme 1: (26 Kasım 15)  Çok soru gelince bir ekleme gereği doğdu: Windows 10 son Windows sürümü olabilir. Çünkü Microsoft bundan sonra şimdiye kadar yaptığı gibi yeni Windows sürümleri yayınlamayı değil Windows 10'u sürekli güncelleyerek geliştirmeyi ciddi ciddi düşünüyor. Sonuç olarak Windows 10 bir hizmettir, yani her zaman günceldir ve bilgisayarınız her zaman en yeni özelliklere sahip olur. Dolayısıyla final sürümü henüz çıkmadı ve yayınlanan tüm ISO dosyaları final öncesi sürümler olacak. Bu yüzden orada Technical Preview yazıyor.
Güncelleme 2: (29 Kasım 15) Windows 10 Home Single Language sürümünü indirmekte sorun yaşayan arkadaşlar olmuş. Evet gerçekten de böyle bir sorun var. Resimde gördüğünüz gibi sadece Windows 10 ve Windows 10 N sürümleri çıkıyor.

Bu sorunu düzeltmek için tek yapmanız gereken başka bir dil seçmek ardından Türkçeyi yeniden seçmek. Böylece Windows 10 Home Single Language seçeneği beliriyor.

Windows 10 Kasım Güncellemesi hakkında bilmem gereken şeyler nelerdir?


  • İndirme boyutu yaklaşık 3 GB'tır. Tarifeli İnternet bağlantısı kullanıyorsanız, ekstra ücret ödememek için tarifesiz bir ağa bağlanın.
  • Güncelleştirme yüklendikten sonra, oturum açtığınızda bilgisayarınızın kurulum yapmakta olduğunu gösteren ekranlar görürsünüz. Bu ekranlar mavi tonlardadır ve Windows 10'u ilk kez yüklediğiniz zamanki ekranlara benzer.
  • Ayarlarınız aynı kalır ve hiç veri kaybetmezsiniz.
  • Kurulum tamamlandıktan sonra, bilgisayarınız Windows 10 Sürüm 1511'i kullanır. Bilgisayarınızın hangi sürümü çalıştırdığını görmek için Çalıştır'ı açın ve Winver yazıp Enter'a basın.


Bilgisayarım güncel olduğu halde bu güncelleme görünmüyor/yüklenmiyor?


Windows 10'a yükselttiğinizden bu yana 31 günden az süre geçtiyse, Kasım güncelleştirmesini hemen almazsınız. Böylece isterseniz daha önceki Windows sürümünüze dönme şansınız olur. 31 gün geçtikten sonra, bilgisayarınız Kasım güncelleştirmesini otomatik olarak indirir.

Kasım güncelleştirmesinden önceki güncelleştirmeler artık güncelleştirme geçmişinizde listelenmez.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item