nwindows10

Windows 10: Windows Güncellemeyi Sıfırlamak

Windows güncelleme geçmişini silmek ve yeniden oluşturmak

Son güncelleme: 20 Mart 2017
En güncel test sürümü: Windows 10 Yapı 15042.0

Bazen güncellemeler indirilemiyor veya yüklenemiyor olabilir. Güncellemeler ile ilgili hata mesajları alıyor olabilirsiniz veya güncellemeleri elle denetlemeniz mümkün olmayabilir.

Bütün bu sorunlar çoğunlukla Windows Update geçmişinin, ön belleğinin ya da bileşenlerinin hasar görmesi sebebiyle oluşur. Genelde bu verileri silip yeniden oluşmasını sağlamak bu sorunları çözer.

Bu yazıda bunu nasıl yapacağınızı anlatacağım...

Önce
Sonra


1- Buradan Windows Güncellemeyi Sıfırlama.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Windows Güncellemeyi Sıfırlama klasörünün içinde Windows Güncellemeyi Sfırlama.bat adında bir script olduğunu göreceksiniz.

4- Scripte sağ tıklayın ardından Yönetici olarak çalıştır'a tıklatın.

5- Bir komut istemcisi açılacak. Kendi kendine kapanıncaya kadar bekleyin. Kapandığında bilgisayarı yeniden başlatın.




Eğer herhangi bir hizmetin durdurulamadığıyla ilgili bir hata mesahı alırsanız ilgili hizmeti elle durdurup 4. adımı tekrarlayın. Bu işlemi hiç hata almayıncaya kadar tekrarlayın.


Hepsi bu!


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Windows Güncellemeyi Sıfırlama klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item