nwindows10

Windows 10: Görev Çubuğu'na Sabitlenen Uygulamaları Yedeklemek - Geri Yüklemek

Bu yazıda Görev Çubuğu'na yedeklediğiniz uygulamaları (Kısayollarını) nasıl yedekleyebileceğinizi ve sonradan nasıl geri yükleyebileceğinizi anlatacağım. Bu Görev Çubuğu'nda çok fazla uygulama barındıran ve temiz kurulumdan sonra bunları tekrar oraya sabitlemeye üşenen tembeller için yararlı olacaktır..





Örnek; Kişiselleştirilmiş bir Görev Çubuğu

     
  • Yedekle scriptini çalıştırdığınızda Masaüstünde Görev Çubuğu Yedeği adında bir klasör oluşacak. Bunu -ismini değiştirmeden- muhafaza etmeniz (Dilediğiniz bir lokasyonda olabilir) gerekiyor.
  • Örneğin bir yedekleme yaptınız. Ardından Windows'u tekrar kurdunuz ve aldığınız yedeği geri yüklemek istiyorsunuz. Görev Çubuğu Yedeği klasörünü tekrar masaüstüne taşımanız ardından Geri Yükle scriptini çalıştırmanız gerekiyor.
  • Doğal olarak bu işlem uygulamanın kendisini değil kısayolunu yedekliyor. Bu yüzden yedeklediğiniz uygulamalar arasında Windows ile beraber gelmeyen uygulamalar varsa önce onları yüklemeniz gerekiyor.
  • Geri yükleme bittikten sonra dilerseniz Görev Çubuğu Yedeği klasörünü silebilirsiniz
  • Geri yükleme esnasında Dosya Gezgini yeniden başlatılacağı için masaüstü gidip gelecek. Bu normal, endişe etmenize gerek yok.


1- Buradan Görev çubuğuna sabitlenen uygulamaları yedekle.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Görev çubuğuna sabitlenen uygulamaları yedekle klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Yedekle.bat
  • Geri Yükleme

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Görev çubuğuna sabitlenen uygulamaları yedekle klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item