nwindows10

Windows 10: "Bu Bilgisayar" Klasörlerini Kaldırmak

       Windows 8.1 ile birlikte "Bilgisayar" öğesinin "Bu bilgisayar" olarak adlandırılıması durumu Windows 10'da da aynen devam ediyor. Ancak Bilgisayar'ın değişen tek şeyi adı olmadı yanında klasörleriyle beraber geldi.

       Yıllardır Kitaplıklar'a alışan kullanıcılar ve özellikle küçük ekranlı kullanıcılar için bu pek olumlu bir değişiklik olmadı. Çünkü Gezinti bölmesi çok kalabalıklaşıyor ve sürekli aşağıya kayırmak zorunda kalıyorsunuz. Bu yazıda dilerseniz bunları Gezinti Bölmesi'nden ve Bu bilgisayar penceresinden nasıl kaldırabileceğinizi anlatacağım.

            Altta durumu gösteren resimler görüyorsunuz;

Windows 10 "Bu bilgisayar" klasörleri
Makaleden sonra


Bazı Windows güncellemlerinden sonra Bu Bilgisayar klasörleri geri gelebiliyor. Bu durumda makaleyi tekrar uygulamanız yeterli olacaktır.

3D Nesneler klasörü Windows 10 yapı 16226 ile beraber Windows 10'a dahil oldu.

Önemli güncelleme Ekim 2017: Fall Creator Update (Sürüm 1703 yapı 15063) ile birlikte Microsoft, Bu bilgisayar klasörlerinin işleyişini biraz değiştirdi. Bu sebeple eskiden olduğu gibi 0 sorunla Bu Bilgisayar klasörlerini silmek artık mümkün değil. Bu yüzden yazıyı 2 ayrı yöntem önerecek şekilde güncelledim. Her yöntemin kendine göre eksisi var. İstediğinizi uyglayabilirsiniz.

Öte yandan sebebini anlayamadığım bir şekilde bir yöntem bir bilgisayarda çalışırken diğerinde çalışmayabiliyor. Bu durumla karşılaştığınızda önce uyguladığınız yöntemi geri alın ardından dilerseniz diğer yöntemi uygulayın.

I. YOL: 
PropertyBag Anahtarı ile


Bu yöntemi  uyguladığınızda şu yan etki ile karşılaşırsınız: Dosya Gezgini, Gezinti bölmesinde Tüm klasörleri göster ayarı seçili ise Kullanıcı adınız ile görünen açılır menüden de bu öğeler silinir. Ayrıca nadir de olsa bazı kullanıcılar kullanıcı klasörlerinden de (C:\Kullanıcılar\KullanıcıAdınız klasörü) silindiğini rapor ediyorlar ama bu nadir oluyor.

1.1- Buradan Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldır_PropertyBag.rar dosyasını indirin.

1.2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

1.3- Masaüstünde oluşan Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldır klasörünün içinde 32 Bit ve 64 Bit adında 2 klasör var. Mimarinize uygun olan klasörü açtığınızda 2 adet Kayıt Defteri anahtarı göreceksiniz;

  • BuBilgisayar_Klasörlerini_GERİ_YÜKLE
  • 3D_Klasörünü_GERİ_YÜKLE.reg
  • BuBilgisayar_Klasörlerini_KALDIR

1.4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldır klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

II. YOL: 
NameSpace Anahtarı ile


Bu yöntemi  uyguladığınızda şu yan etki ile karşılaşırsınız: Eğer Başlangıç'a sabitlediğiniz klasörler varsa bunlar artık gösterilmez.


2.1- Buradan Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldır_NameSpace.rar dosyasını indirin.

2.2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

2.3- Masaüstünde oluşan Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldır klasörünün içinde 32 Bit ve 64 Bit adında 2 klasör var. Mimarinize uygun olan klasörü açtığınızda 2 adet Kayıt Defteri anahtarı göreceksiniz;

  • BuBilgisayar_Klasörlerini_GERİ_YÜKLE
  • 3D_Klasörünü_GERİ_YÜKLE.reg
  • BuBilgisayar_Klasörlerini_KALDIR

2.4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Bu Bilgisayar Klasörlerini Kaldır klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item