nwindows10

Windows 10: Sistem Kurtarma Diski (CD/DVD) Oluşturmak

Son güncelleme Nisan 2017: WinRE ISO indirme linki UEFI uyumlu ISO ile değiştirildi.

Bu yazıda bir önyüklenebilir Sistem Kurtarma Diski'ni  nasıl oluşturabileceğinizi anlatacağım. Sistem Kurtarma Diski, Gelişmiş Başlangıç Menüsü'ne ulaşarak çeşitli sistem kurtarma seçeneklerini kullanmanızı sağlayacak. Sistem Kurtarma DiskiSistem Kurtarma Sürücüsü (USB) ile tamamen aynı işleve sahip tek farkı birinin CD/DVD'ye yazılması diğerinin USB bellekte veya harici bir diskte oluşturuluyor olması.


Sistem Kurtarma diski ile ulaşabileceğiniz
Gelişmiş Başlangıç Menüsü
  
Eğer sisteminiz açılmıyorsa buluta yüklediğim Windows 10_X64_WinRE_UEFI.iso dosyasını indirebilir ardından bir CD/DVD'ye yazdırarak veya USB flash sürücüye önyüklenebilir olarak atarak (Linkte 1. yol) kullanabilirsiniz.

  • Oluşturacağınız Sistem Kurtarma Diski ile Windows kurulumu yapamazsınız.
  • 64 Bit Windows 10 yüklü bir bilgisayarda sadece 64 Bit Sistem Kurtarma Diski oluşturabilirsiniz ve bu sürücü sadece 64 Bit Windows 8 ve 10 için kullanılabilir.
  • 32 Bit Windows 10 yüklü bir bilgisayarda sadece 32 Bit Sistem Kurtarma Diski oluşturabilirsiniz ve bu sürücü sadece 32 Bit Windows 8 ve 10 için kullanılabilir.


1- Boş bir CD veya DVD'yi optik sürücünüze takın.

2- Windows logo tuşu Windows logo tuşu+tuşuna basarak Çalıştır'ı açın ve recdisc.exe yazarak Tamam deyin.


3- Disk Oluştur butonuna tıklayın.


4- Yazdırma işlemi bittikten sonra -ileride karışıklık olmaması adına- diskinizin üzerine düzgünce ismini yazın. ( 32 Bit Sistem Kurtarma Diski  veya 64 Bit Sistem Kurtarma Diski)


Bilgisayarı Sistem Kurtarma Sürücüsü ile başlattığınızda Gelişmiş Başlangıç Menüsü/Sorun Gider/Gelişmiş Seçenekler/Başlangıç Ayarları kullanılamaz.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item