nwindows10

Windows 10: Kısayol Ok Simgelerini Kaldırmak veya Değiştirmek

Eğer dilerseniz Kısayollarda bulunan ok işaretlerini kaldırabilir veya değiştirebilirsiniz.

Ancak  bu sadece kozmetik bir değişiklik olacaktır. Başka bir deyişle bu okları kaldırmanın size herhangi bir teknik yararı veya zararı olmayacaktır.




Önemli güncelleme; 6 Ekim 2015

Gelen son güncellemelerle -bu yazıyı kısayol simgelerini kaldırmak için kullanan- izleyicilerim bir sorunla karşı karşıya kaldılar: Kısayolların etrafında belli belirsiz bir dikdörtgen görüntülenmeye başlandı. (Alttaki resim)

Eğer bu yazıyı ilk defa uygulayacaksanız ekstra bir şey yapmanıza gerek yok. Yazıyı olduğu gibi uygulamanız yeterli. Ama daha önce uyguladıysanız önce varsayılana dönüş kayıt defteri anahtarını çalıştırarak varsayılana dönün ardından makaleyi olduğu gibi uygulayın. (Daha önce indirdiğiniz dosyaları muhafaza ettiyseniz onları kullanmayın güncellenmiş kopyasını indirin)


Eğer kısayol ikonlarındaki oku kaldırırsanız artık bunların "Kısayol"mu yoksa dosyanın kendisi mi olduğunu anlamak oldukça zorlaşacaktır. Bu sebeple bir ikonu silerken "Kısayol" olduğundan emin olun. Uyarıldınız!

1- Buradan Kısayol_Okları.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Kısayol_Okları klasörünün içinde 6 adet Kayıt Defteri anahtarı ve bir simge olduğunu göreceksiniz;

  • Büyük_Alt_Ok
  • Kısayol_Ok_Simgesini_Kaldır
  • Küçük_Alt_Ok
  • Varsayılan
  • Varsayılan_Büyük_OK
  • Varsayılan_Küçük_OK
  • Boş simge



Eğer kısayol oklarını kaldıracaksanız Boş simge.ico dosyasını C:\Windows klasörüne atın. Diğer seçenekleri uygulayacaksanız bu adımı uygulamanıza gerek yok.
4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.

5- Değişiklikler Dosya Gezgini'ni, oturumu ya da bilgisayarı yeniden başlatmanızdan sonra geçerli olacak.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Kısayol_Okları klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

İlgili yazılar


Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item