nwindows10

Windows Defender Güvenlik Merkezi:Virüs ve Tehdit Korumasını Kalıcı Olarak Kapatmak

Windows 10 her zamankinden daha güvenlidir ve Windows Defender Güvenlik Merkezi sayesinde güvenliği sağlamak kolaylaşır.

Windows 10'u ilk kez başlattığınızda Windows Defender Virüsten Koruma ve Windows Güvenlik Duvarı içeren Windows Defender Güvenlik Merkezi, cihazınızın korunmasına yardımcı olur.

Windows Defender, bilgisayarınıza indirdiğiniz veya bilgisayarınızda çalıştırdığınız her şeyi taramak için gerçek zamanlı koruma kullanır.


Yüklü başka bir virüsten koruma uygulamanız varsa Windows Defender Virüsten Koruma otomatik olarak kapatılır.

Windows 10 Creators Update’iniz varsa en son virüsten korumayı Windows Defender Virüsten Koruma ile birlikte alırsınız. Windows 10 Creators Update’i ilk kez başlattığınızda Windows Defender Virüsten Koruma açılır ve tarama yaparak kötü amaçlı yazılımlar, virüsler ve güvenlik tehditlerine karşı etkin bir şekilde cihazınızın korunmasına yardımcı olur.

Windows Defender Virüsten Koruma, indirmelerinizi ve cihazınızda çalıştırdığınız programları taramak için gerçek zamanlı koruma kullanır. Ayrıca Windows Update, cihazınızın güvenli kalmasını sağlamak ve tehditlerden korunmasına yardımcı olmak için Windows Defender Virüsten Koruma güncelleştirmelerini otomatik olarak indirir.


Güncelleme: Nisan 2017
Aradan geçen zamanda Microsoft, Defender, Windows Defender Güvenlik Merkezi'ne dönüştü. Bu yüzden yazıyı güncelledim ancak yine de Windows Defender için kullanmaya devam edebilirsiniz.

Windows Defender Güvenlik Merkezi nedir?

Windows Defender Güvenlik Merkezi’nde Windows Defender Virüsten Koruma için yeni bir giriş sayfası vardır. Bu uygulamada şunları yapabilirsiniz:

  • Cihazınıza gelebilecek tehditleri takip edebilir, tarama yapabilir ve son tehditleri belirlemek amacıyla güncelleştirmeleri edinebilirsiniz.
  • En son Windows 10 sürümü ile cihazınızın performans durumunu görüp cihazınızın temiz ve güncel kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Windows Güvenlik Duvarı ayarlarını yönetip ağ ve İnternet bağlantılarınızda neler olduğunu takip edebilirsiniz.
  • Çocuğunuzun çevrimiçi deneyimlerini ve evinizdeki cihazları yönetmek için Aile seçeneğini kullanabilirsiniz.
  • Cihazınızı zararlı olabilecek uygulama, dosya, site ve indirmelere karşı korumaya yardımcı olması amacıyla Microsoft Edge için Windows Defender SmartScreen kullanabilirsiniz.


Bu alanların her biri, bir durum simgesi gösterir:


  • Yeşil, herhangi bir önerilen eylem olmadığını belirtir.
  • Sarı, sizin için bir öneri olduğu anlamına gelir.
  • Kırmızı, acilen ilgilenmeniz gereken bir şey olduğunu belirten bir uyarıdır.

Windows Defender Güvenlik Merkezi’ni ilk kez açtığınızda, anında cihazınızın koruma durumunu hakkında net bir ileti ve aşağıdaki bilgileri görürsünüz:

  • Cihazınızda tehditlere karşı yapılan son tarama tarihi.
  • Tehditlere karşı denetleme için kullanılan tanım dosyalarının en son güncelleştirildiği tarih.
  • Cihazınızın durumunun en son denetlendiği tarih.


Windows Defender bilgisayarınızı şu yöntemlerle güvende tutar; (Genişletmek için tıklatın)

► Gerçek zamanlı koruma
► Sistem taraması
► Sistem temizleme
► Windows Güvenlik Duvarı tümleştirmesi
► Dinamik imza hizmeti
► Kök dizin koruması
► İyi amaçlı yazılımlara karşı değil, gerçek tehditlere karşı koruma


1- Buradan Windows Defender Güvenlik Merkezi.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Windows Defender klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Windows_Defender_Devre_Dışı
  • Windows_Defender_Etkin_(Varsayılan)

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Windows Defender Güvenlik Merkezi klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.
5- Bilgisayarı yeniden başlatın.


  • Windows Defender Güvenlik Merkezi, Virüs ve Tehdit Koruması Ayarlar uygulamasından da kapatılabilir ama bu sadece geçicidir. Bir süre sonra kendiliğinden etkinleşir. Geçici bir süre için devre dışı bırakmak istiyorsanız linkteki yöntemi kullanın.
  • Bu yazıdaki yöntemle Windows Defender Güvenlik Merkezi, Virüs ve Tehdit Koruması'nı kalıcı olarak devre dışı bıraktığınızda tekrar etkinleştirmek için Windows_Defender_Etkin_(Varsayılan) Kayıt Defteri anahtarını kullanmanız gerekir.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item