nwindows10

Windows 10: Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'ni Etkinleştirmek

Windows 10 ile gelen dayatmalardan biri de Fotoğraflar uygulaması. Oysa çoğu kullanıcının yıllardır alışmış olduğu Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'ni kullanmak istemesi son derece doğal.

Hani seçenek sunsalar Bu dosyayı nasıl açmak istiyorsunuz? penceresinde Fotoğraflar uygulaması ile beraber Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi de listelense kullanıcı dilediğini seçebilse amenna. Ama gidip iyice derinlere saklamışlar ki kullanıcı mecburen Fotoğraflar uygulamasını kullansın.

Sizde benim gibi yeni Fotoğraflar uygulaması yerine eski Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'ni kullanmak isteyenlerdenseniz doğru yerdesiniz okumaya devam edin...

Windows 10 Fotoğraflar uygulaması
Windows 10'da Windows Fotoğraf Göüntüleyicisi

1- Buradan Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi klasörünün içinde Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi adında bir Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz.

4- Bu Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

5- Artık bir .jpg, .jpeg, .jpe veya .png formatındaki resim dosyasını ilk açtığınızda Bu dosyayı nasıl açmak istiyorsunuz? penceresi açılacak. Listelenen uygulamalar içinde de varsayılan durumun aksine Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'nin de bulunduğunu göreceksiniz.

  1. Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'ni seçin.
  2. X dosyalarını açmak için her zaman bu uygulamayı kullan kutusunu işaretleyin.
  3. Tamam butonuna tıklatın.


6- Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi ile açılmasını istediğiniz her resim dosyası uzantısı için 5. adımı tekrarlayın.

Hepsi bu!

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item