nwindows10

Windows 10: Windows Update Üzerinden Otomatik Sürücü Yüklemeyi Devre Dışı Bırakmak

Windows bilgisayarınızdaki donanım bileşenlerine ait güncel bir sürücü olduğunda bu sürücüyü otomatik olarak indirir ve mevcut sürücüyü güncelleştirir. Ancak bazen mevcut sürücü düzgün çalışırken güncel sürücü sorun çıkarabilir. Bu durumda Windows'un sürücüleri otomatik olarak yükleme ayarlarını değiştirmeniz gerekecektir...




Windows 10 yapı 14328'den itibaren Grup İlkesi'ne Windows güncelleştirmeleri olan sürücüleri dahil etme seçeneği eklendi. Bu sayede otomatik sürücü yüklemeyi engellemek önceki sürümlere oranla kolaylaştı. Bu yüzden yazının önceki versiyonunu güncel yöntemle değiştirdim. 

1- Buradan Otomatik Sürücü Yüklemeyi Devre Dışı Bırak.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Otomatik Sürücü Yüklemeyi Devre Dışı Bırak klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Otomatik Sürücü Yüklemeyi Devre Dışı Bırak
  • Otomatik Sürücü Yüklemeyi Etkinleştir (Varsayılan Ayar)

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Otomatik Sürücü Yüklemeyi Devre Dışı Bırak klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item