nwindows10

Windows 10, Windows Update: Otomatik Güncellemeleri Devre Dışı Bırakmak

Windows 10, güncelleştirmeleri otomatik olarak denetler. Kritik ve Önemli güncelleştirmeler otomatik olarak indirilir ve kurulurken, isteğe bağlı veya kullanım şartlarını kabul etmeniz gereken bazı güncelleştirmeler sizden onay isterler.  Bu yazıda otomatik güncelleştirmeleri nasıl devre dışı bırakacağınızı anlatacağım.




Eğer güncelleştirmeleri elle kontrol ederseniz bulunacak muhtemel güncelleştirmeler otomatik olarak indirilecek ve kurulacaktır.

I. YOL: 
Internet Bağlantınızı "Tarifeli Bağlantı" 
Olarak Ayarlayarak


Bu yöntemi bilgisayarınızla bağlandığınız ağ sayısı sınırlıysa kullanabilirsiniz ve tüm Windows 10 sürümlerinde kullanılabilir. Mantığı, Windows'un Tarifeli Bağlantılarda güncelleştirmeleri yüklememe özelliğine dayanır. Böylece bağlandığınız tüm ağları Tarifeli Bağlantı olarak ayarlarsınız ve güncellemeler indirilmez. Bu durumu kolaylaştırmak için Bkz. Windows 10: Tüm Wifi (Kablosuz) Bağlantılarının Varsayılan Olarak Tarifeli Bağlantı Olmasını Sağlamak

1.1-  Ayarlar uygulamasını açın ardından Ağ ve İnternet'i seçin.


1.2- Açılan sekmede içeriği aşağı doğru kaydırdığınızda Gelişmiş seçenekler bağlantısını göreceksiniz. Tıklatın.


1.3- Tarifeli bağlantı alanındaki anahtarı Açık  konuma getirin.


II. YOL: 
Kayıt Defteri'nde Düzenleme Yaparak


  • Bu seçenek Windows 10'un Home ve Home Single Language sürümlerinde çalışmaz. Başka bir deyişle sadece PRO ve Enterprise sürümlerinde uygulayabilirsiniz.
  • Eğer güncellemeleri elle kontrol ederseniz bu ayar sıfırlanır ve güncelleştirmeler tekrar otomatik olarak kontrol edilir ve yüklenir. Bu durumda alttaki adımları tekrar uygulamanız gerekir.

2.1- Buradan Windows_Update_Ayarla.rar dosyasını indirin.

2.2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

2.3- Masaüstünde oluşan Windows_Update_Ayarla klasörünün içinde 4 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  1. Güncelleştirmeler indirilmeden ve yüklenmeden önce uyar
  2. Güncelleştirmeleri otomatik olarak indir ve bunlar yüklenmeye hazır olduğunda uyar
  3. Güncelleştirmeleri hiçbir zaman denetleme
  4. Varsayılan Ayar

2.4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


  1.  Windows bu bilgisayara uygun güncelleştirmeler bulduğunda, kullanıcılara güncelleştirmelerin indirilmeye hazır olduğu bildirilir. Windows Update'e gittikten sonra, kullanıcılar sağlanan güncelleştirmeleri indirebilir ve yükleyebilir.
  2. Windows bilgisayara uygun güncelleştirmeleri bulur ve bunları arka planda indirir (bu işlem kullanıcıya bildirilmez veya kullanıcının işi kesilmez). İndirme işlemleri tamamlandığında, kullanıcılara bunların yüklenmeye hazır olduğu bildirilir. Windows Update'e gittikten sonra, kullanıcılar bunları elle yükleyebilir.

III. YOL: 
Windows Update Üzerinden 
Otomatik Sürücü Yüklemeyi 
Devre Dışı Bırakarak

3.1- Windows Update Üzerinden Otomatik Sürücü Yüklemeyi Devre Dışı Bırakmak


IV YOL: 
"Windows Update" Hizmetini Durdurarak


Bu yöntem 2.3.3 adımındaki seçenekle tamamen aynı işlemi yapar. Tek farkı Windows Home ve alt sürümlerinde de kullanılabilmesidir.

4.1- Windows Update hizmetini şu şekilde ayarlayın;

 Başlangıç durumu: Elle
 Hizmet durumu: Durduruldu

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item