nwindows10

Windows 10: Belge, Resim, Video ve Müzikleri Varsayılan Olarak Harici Diske Kaydetmek

Windows'un 8.1 sürümünden itibaren UygulamalarBelgelerMüzik, Resim ve Video kitaplıklarının varsayılan kaydetme konumunu bir harici medya (Usb flash sürücü veya harici disk) olarak ayarlayabiliyorsunuz. (Kırmızı yazılı olanlar Windows 8.1'de kullanılamaz) Bu özelliğin pek çok kullanım alanı olabilir. Benim ilk aklıma gelen şu;

Gün içinde birden fazla bilgisayar kullanıyorsunuz ve sürekli resim, müzik ve video dosyalarıyla uğraşıyorsunuz. Bu durumda bir harici medyayı varsayılan kaydetme konumu olarak ayarlarsanız tek yapmanız gereken kullandığınız her bilgisayara (Microsoft hesabı kullanıyorsanız bu ayarı tek bir bilgisayarda yapmanız yeterli. Bu ayar diğer bilgisayarlarla eşitlenecektir) bu harici medyayı iliştirmek. Bu şekilde resim, müzik ve video dosyalarını eşitleme derdiniz olmayacak ve her bilgisayarda aynı dosyaları ve en güncel versiyonlarını kullanma şansınız olacak.


1- Ayarlar uygulamasını açın ve Sistem/Depolama yolunu izleyin.

2- Sağ tarafta Kaydetme konumları başlığını göreceksiniz.


3- Burada sıralanan seçeneklerden hangisinde işlem yapmak istiyorsanız açılır menüyü genişletin ve harici medyanızı seçin.



Burada yer alan Yeni uygulamalar şuraya kaydedilecek seçeneği farklı kuralları olan bir seçenek. Bu seçeneği kullanmak istiyorsanız önce şurayı okuyun: Yeni Uygulamaları Harici Medyaya Kaydetmek | Yeni Uygulamaların Kaydedileceği Yeri Değiştirmek

4- Harici medyanızı seçtikten sonra Uygula butonuna tıklatın.


5-  3 ve 4. adımları gerekiyorsa diğer seçenekler için de tekrarlayın.

6- Harici medyanızda, 3. adımda seçtiğiniz seçeneklere bağlı olarak Belgeler, Müzikler, Resimler ve Videolar klasörlerinin biri veya birkaçı oluşacak.



Kullanılan bir harici medyayı kullanmanızda bir sakınca yok. (Örneğin içinde başka dosyalar olan bir usb flash sürücüyü kullanabilirsiniz) Bu medyadaki hiçbirşey silinmez sadece Kullanıcı Adınızı taşıyan bir klasörün alt klasörleri olarak boş Belgeler, Müzikler, Resimler ve Videolar klasörleri oluşturulur. (Üstteki resim)

7- Artık Belgeler, Müzikler, Resimler ve Videolar kitaplıklarına kaydettiğiniz herşey varsaılan olarak harici medyaya kayededilecek.


Harici medya bilgisayara takılı olduğu sürece! Eğer ayarladığınız harici medya bilgisayara takılı değilse bu ayardan önceki varsayılan kayedetme konumu kullanılır.

  • Harici medyaya kaydedilen dosyalar diğer kitaplık konumları ile eşitlenmez. Bu yüzden buraya kaydettiğiniz dosyaları sadece harici medya bilgisayara ilişik iken kullanabilirsiniz.
  • Bu ayardan önce kullandığınız kitaplık konumlarındaki dosyalar aynen muhafaza edilir. Silinmez ya da harici sürücüye taşınmaz.

Geri Dönüş;

8- Makaleyi tekrarlayın ancak bu sefer kaydetme konumu olarak sistem sürücünüzü (Çoğunlukla C olur) seçin.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item