nwindows10

Windows 10: Yazım Denetimi'ni Açmak Kapatmak

Windows 8 ile beraber gelen ve Windows 10'da da kullanılmaya devam edilen özelliklerden biri de Yazım Denetimi özelliği.
Yazım denetimi bütün modern uygulamalarda, Internet Explorer ve Microsoft Edge'de varsayılan olarak kullanılıyor ve etkin.  Yazım Denetimi özelliği 2 filtreden oluşuyor: Otomatik düzeltme ve yanlış yazılmış kelimeleri vurgulama.

Yazım Denetimi, kelimeyi yazmayı tamamlayıp boşluk tuşuna bastığınızda devreye giriyor. Kelime yanlış yazılmışsa ve sözlükte doğru karşılığı varsa sözcük otomatik olarak düzeltiliyor ancak sözcük yanlış yazılmış olmasına rağmen yazılmak istenen kelimenin ne olduğu kesin anlaşılamıyorsa yani o ana kadar yazmış olduğunuz karakterlere bağlı olarak birden fazla şeyi kastetmiş olabileceğiniz ihtimali varsa o zaman sadece altı kırmızı olarak işaretleniyor. Alttaki video da Yazım Denetimi'nin nasıl çalıştığını görebilirsiniz.



1Ayarlar uygulamasını açın ve Cihazlar/Yazma yolunu izleyin.

2- Sağ tarafta görebileceğiniz Yanlış yazılan sözcükleri otomatik düzelt ve/veya Yanlış yazılan sözcükleri vurgula anahtar(lar)ını tercihinize göre Açık  veya Kapalı  konuma getirin.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item