nwindows10

Windows 10: Uygulama Bildirimlerini Kapatmak

Windows 10, masaüstü ve modern uygulamalardan (3. parti uygulamalar dahil) gelen bildirimleri bunlara anında ulaşabileceğiniz işlem merkezine yerleştirir. Bu bildirimler uygulamaya ve zamana göre gruplandırılırlar.

Bu bildirimler ayrıca ilk geldikleri anda geçici olarak bildirim alanının üzerinde görüntülenirler. Altta bu tip bir bildirim görüyorsunuz;



Ancak bu geçici bildirimler bazen son derece sinir bozucu olabiliyor hatta çalışmalarınızı olumsuz etkileyebiliyorlar. Bu yüzden bunları kapatmak isteyebilirsiniz. Bu durumda uygulayabileceğiniz 2 yöntem var; Tüm bildirimleri kapatmak veya belirli bildirimleri kapatmak.


1-Ayarlar uygulamasını açın ve Sistem/Bildirimler ve Eylemler yolunu izleyin. İlgili pencereyi direkt açmak için buraya tıklatın.

2- Şunlardan birini yapın;

  1. Tüm bildirimleri kapatmak istiyorsanız Uygulamalardan ve diğer gönderenlerden bildirimler alın anahtarını kapalı konuma getirin.


  2. Belirli uygulamalardan gelen bildirimleri kapatmak istiyorsanız Uygulamalardan ve diğer gönderenlerden bildirimler alın anahtarını açık konuma getirdikten sonra bildirim almak istemediğiniz uygulamalara ait anahtarları kapalı konuma getirin.


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item