nwindows10

Windows 10: Windows Defender Gerçek Zamanlı Korumayı Kalıcı Olarak Kapatmak

Windows 10, Windows Defender ve Windows Güvenlik Duvarı sayesinde daha sağlam ve güvenilir.

Windows 10'u ilk kez kurduğunuzda, Windows Defender kötü amaçlı yazılımlara karşı tarama yaparak bilgisayarınızı korumak için açık ve çalışır vaziyette bulunur. Başka bir virüsten koruma uygulamasını yüklerseniz, kendisini kapatır.


Windows Defender nedir?


Internet üzerinde virüsler, truva atları, solucanlar ve casus yazılımlar dahil olmak üzere birçok davetsiz misafir bulunur. Windows Defender, bu davetsiz misafirlere karşı çalışmanızı bölmeden koruma sunar.

Windows Defender, bireyler ve küçük ölçekli işletmelere yönelik oluşturulmuştur ancak Microsoft'un büyük ölçekli işletmeleri korumak için kullandığı teknolojiyi (Microsoft Forefront, Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı ve Windows Defender gibi güvenlik ürünleri) temel alır.

Bilgisayarın performansına zarar vermeden sessizce çalışır


Windows Defender, arka planda sessizce çalışır. Yalnızca gerçekleştirilmesi gereken belirli eylemler olduğunda uyarı alırsınız. Bilgisayar başında olmadığınızda veya meşgul olduğunuzda, Windows Defender sizin adınıza varsayılan eylemi gerçekleştirir. Daha sonra dilerseniz programı açarak gerçekleştirilen eylemleri inceleyip geri alabilirsiniz.

Windows Defender, etkilidir ve kompakttır. Tarama ve güncelleştirme işlemleri, bilgisayar boşta olduğunda çalışacak şekilde zamanlanmıştır ve siz yazılımı kullanırken bilgisayarınız yavaşlamaz. Tüm bunlar Windows Defender'ı eski bilgisayarınız, yeni bilgisayarınız, dizüstü bilgisayarınız gibi tüm bilgisayar türleri için kullanıcı dostu hale getirir.


Windows Defender bilgisayarınızı şu yöntemlerle güvende tutar; (Genişletmek için tıklatın)

► Gerçek zamanlı koruma
► Sistem taraması
► Sistem temizleme
► Windows Güvenlik Duvarı tümleştirmesi
► Dinamik imza hizmeti
► Kök dizin koruması
► İyi amaçlı yazılımlara karşı değil, gerçek tehditlere karşı koruma



Bu yazıyı uygulayarak gerçek zamanlı korumayı kapattığınızda tekrar açmak için sadece bu yazıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz. Başka bir deyişle Ayarlar uygulamasından ya da Windows Defender arayüzünden etkinleştiremezsiniz.


Windows Defender, bilgisayarınıza indirdiğiniz veya bilgisayarınızda çalıştırdığınız her şeyi taramak için gerçek zamanlı korumayı kullanır. Gerçek zamanlı korumayı kalıcı olarak kapatmak için;

1- Buradan Windows  Defender - Gerçek Zamanlı Korumayı Aç_Kapat.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Windows  Defender - Gerçek Zamanlı Korumayı Aç_Kapat klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Gerçek Zamanlı Korumayı Aç (Varsayılan)
  • Gerçek Zamanlı Korumayı Kapat

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.

5- Bilgisayarı yeniden başlatın.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Windows  Defender - Gerçek Zamanlı Korumayı Aç_Kapat klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Konuyla ilgili Bkz.


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item