nwindows10

Windows 10 Creators Update: Yönetimsel Araçlar Menüsü'ne Denetim Masası'nı Geri Getirmek

Microsoft, Windows 10 Creators Update (Yapı 1703) ile birlikte Yönetimsel Araçlar Menüsü'nde yer alan Denetim Masası'nı, Ayarlar uygulaması ile değiştirdi. (Alttaki resim)

Bu yazıda Denetim Masası'nı'nı Yönetimsel Araçlar Menüsü'ne tekrar nasıl getireceğinizi anlatacağım.

Altta Windows 10 Creators Update'den önce Yönetimsel Araçlar Menüsü'nde yer alan Denetim Masası öğesini (Solda) ve Windows 10 Creators Update'den sonra yer alan Ayarlar öğesini (Sağda) görüyorsunuz.



1- Buradan Denetim Masası.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde Denetim Masası adında bir kısayol oluşacak. Sisteminiz bu kısayolu otomatik olarak Control Panel diye yeniden adlandırabilir. Bu durumda adını tekrar Denetim Masası olarak değiştirin.


4- Çalıştır'ı açın ve %LocalAppdata%\Microsoft\Windows\WinX yazıp Enter'a basın. Açılan klasörde 3 tane klasör olduğunu göreceksiniz:


5- Şimdi yapabileceğiniz şeyler şunlar;

  1. Ayarlar yerine Denetim Masası gelsin. (Creators Update öncesi varsayılan durum)
  2. Hem Ayarlar hem Denetim Masası olsun.

5.1- Ayarlar yerine Denetim Masası gelsin istiyorsanız Group2 klasörünü açın ve burada görebileceğiniz Denetim Masası öğesini bir yere taşıyarak yedekleyin. Ardından indirdiğiniz kısayolu bu klasöre taşıyın ve 6. adıma geçin.


Burada görünen Denetim Masası öğesi aslında Ayarlar uygulaması. Simgesinden de farkı anlayabilirsiniz. Yedeklememizin sebebi ise ileride geri dönmek isterseniz bu kısayolu kullanacaksınız.


5.2- Hem Ayarlar hem Denetim Masası olsun istiyorsanız yapmanız gereken, indirdiğiniz Denetim Masası kısayolu ile var olan ve Ayarlar uygulamasını açan kısayolu aynı klasöre denk getirmeden yerleştirmeniz. Buradaki klasörler alttaki resimde gösterdiğim alanları temsil ediyorlar;


Yani indirdiğiniz kısayolu Group1 klasörüne atarsanız üsteki resimdeki gibi Ayarlar dururken alt tarafta Denetim Masası öğeniz de olur. İndirdiğiniz kısayolu Group3 klasörüne attığınız taktirde durum alttaki resimdeki gibi olacaktır;


Denetim Masası, 2. grupta yani Ayarlar'ın yerine olsun istiyorsanız bu taktirde Ayarlar kısayolunu Group1 ya da Group3 klasörüne taşıdıktan sonra indirdiğiniz Denetim Masası kısayolunu Group2 klasörüne atın. (Alttaki resim)


6- Değişikliğin geçerli olması için Dosya Gezgini'ni veya Oturumu veya Bilgisayarı yeniden başlatın.


İşiniz bittikten indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item