nwindows10

Windows 10: Dosya Gezgini Başlık Çubuğu Metin Rengini Değiştirmek

Dosya Gezgini başlık cubuğunda görüntülenen metinler aktif pencere ve pasif pencereler için farklı 2 renkte olur. Bu renkleri Windows kullandığınız tema rengine göre otomatik olarak belirler.

Bu yazıda bu renkleri nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım. Altta varsayılan durumu ve makaleden sonra değiştirilmiş halini görebilirsiniz..

Koyu renk başlık rengi kullanıldığında aktif pencere başlığı metin rengi beyaz,
pasif pencere 
başlığı metin rengi  ise soluk siyah olur.

Aktif pencere başlığı metin renginin sarı,
pasif  pencere başlığı metin renginin ise mavi yapıldığı durum.


  • Eğer makaleyi uygulamanıza rağmen sonuç alamıyorsanız Başlık çubuğunda renk göster ayarını devre dışı bırakıp makaleyi öyle uygulayın. Ardından tekrar etkinleştirebilirsiniz.
  • Eğer belirlediğiniz renk yeterli kontrastı sağlamıyorsa Windows varsayılan renkleri kullanır. Örneğin açık renk başlık çubuğu rengi kullanıyorsanız ve başlık çubuğu metin rengini de benzer şekilde açık renk yaparsanız Windows yeterli kontrast oluşmadığından metin rengini koyu renk olarak belirleyecektir.
  • Yaptığınız değişiklik sadece o anda kullandığınız temayı etkiler. Dolayısıyla tema değişikliği yaparsanız yaptığınız değişiklikler kaybolacaktır.


1Kayıt Defteri'ni açın ve HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Colors yolunu izleyin.

2- Aktif pencere başlığı metin rengini değiştirmek istiyorsanız TitleText, pasif pencere başlığı metin rengini değiştirmek istiyorsanız InactiveTitleText anahtarına çift tıklatın.


3- Açılan kutuya dilediğiniz renk kodunu RGB formatında yazın.



  • RGB (Kırmızı-Yeşil-Mavi) renk kodu 3 rakamdan oluşur. Örneğin beyaz için 255 255 255 gibi.
  • Kullanmak istediğiniz renge ait RGB kodunu bulmak için Photoshop gibi bir resim düzenleyicinin renk araçlarını kullanabileceğiniz gibi bu işi yapan siteleri de kullanabilirsiniz.


4- Oturumunuzu yeniden başlatın.


İlgili olarak bkz.


Arşiv

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item