nwindows10

Windows 10: Varsayılan Hesap Resmini Değiştirmek

Windows 10'da yeni bir hesap oluşturduğunuzda bu yeni hesabın hesap resmi sağda gördüğünüz varsayılan kullanıcı resmi olur. Daha sonra hesap sahibi bu resmi -dilerse- Başlat menüsünü açıp Ayarlar‌ > Hesaplar > Bilgileriniz‌ yolunu kullanarak ya da buraya tıklatarak değiştirebilir.

Bu yazıda ise bu varsayılan resmi nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım. Yani yeni bir hesap oluşturulduğunda bu hesabın hesap resmi yandaki resim değil de
sizin belirleyeceğiniz bir resim olacak.


  • Bu makale sadece varsayılan hesap resmini değiştirmeyi anlatır. Daha sonrasında hesap resmini değiştirmek isteyen kullanıcılar bunu yapabileceklerdir. Eğer hesap resmini değiştiremesinler belli bir hesap resmini (Örn. şirketin logosu) mecburi olarak kullansınlar istiyorsanız o zaman bkz. Kullanıcıların Hesap Resmini Değiştirmesini Engelleme
  • Maalesef Windows 10, Versiyon 1607'den itibaren bu değişiklik oturum açma ekranında görünen büyük resimde geçerli olmamaya başladı. Şimdilik bunun bir çözümünü bulamadım ama bir çözüm bulursam ya da Microsoft bu hatayı düzeltirse yazıyı güncelleyeceğim.


Hazırlık
  1. Kullanmak istediğiniz hesap resmini hazırlayın. Resmin .png formatında ve minimum 256x256 piksel boyutunda tercihen 512x512 piksel boyutunda olması gerekiyor. Ardından bu resmi çoğaltıp 6 tane yapın ve bunlara (Yeniden boyutlandırmanıza gerek yok) user, quest, user-32, user-40, user-48 ve user-192 adını verin.
  2. İlk adımda oluşturduğunuz user ve quest png dosyalarını Paint ile açın ve Farklı Kaydet/BMP Resmi yoluyla .bmp dosyasına dönüştürün. Böylece elinizde 2 adet BMP resmi ve 6 adet PNG resmi olacak.


1- Çalıştır'ı açın ve %ProgramData%\Microsoft\User Account Pictures yazıp Enter'a basın.

2- Dosya adı uzantılarını görünür duruma getirin. 

3- Aynı klasör içinde yeni bir klasör oluşturun ve adını Yedek koyun. Ardından klasördeki tüm resimleri (.png ve .bmp uzantılı dosyaları) Yedek klasörüne taşıyın.


4- Şimdi durum alttaki gibi olmalı.


5- Artık tek yapmanız gereken Hazırlık safhasında hazırladığınız resimleri bu klasöre kopyalamak.


6- Bundan sonra yeni bir kullanıcı oluşturulduğunda ve hali hazırda mevcut olan -varsayılan hesap resmini kullanan- kullanıcılarda sizin kişisel resminiz hesap resmi olacak.

İlgili olarak;


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item