nwindows10

Windows 7, 8 ve 10: Kullanıcıların Hesap Resmini Değiştirmesini Engelleme

Eğer dilerseniz sistemdeki tüm kullanıcılar için hesap resimlerini varsayılan hesap resmi olarak standart hale getirebilirsiniz Bu ayarın kullanım alanlarından biri, hesap resimlerini bir şirket logosu olarak standart hale getirmektir.

Bu yazıyı uygularsanız varsayılan kullanıcı hesap resmi sistemdeki tüm kullanıcılar için özelleştirmeye izin verilmeden görüntülenir.




Eğer özelleştirilmiş bir resim istiyorsanız (Örn. Şirket logosu) öncelikle varsayılan hesap resmini değiştirmeniz gerekir. Bunun için bkz. Varsayılan Hesap Resmini Değiştirmek

1- Buradan Hesap Resmini Değiştirmeyi Engelleme.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Hesap Resmini Değiştirmeyi Engelleme klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Hesap Resmini Değiştirmeye izin verme (Varsayılan)
  • Hesap Resmini Değiştirmeyi Engelleme

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Hesap Resmini Değiştirmeyi Engelleme klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

İlgili olarak;


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item