nwindows10

Uzak Masaüstü (Remote Desktop) IV: Windows Mobile ile Uzak Masaüstü Bağlantısı

Uzak Masaüstü bağlantısında isterseniz -Ana Bilgisayar (Remote Client) olarak- Windows 10 Mobile veya Windows Phone 8.1 yüklü akıllı telefon veya tablet kullanabilirsiniz.




Yazı dizisinin diğer bölümleri;




  
Bir uzak bilgisayara bağlanabilmeniz için önce uzak bilgisayarı buna hazırlamanız gerekiyor. Öyle kafanıza göre IP adresini veya bilgisayar adını bildiğiniz her bilgisayara bağlanamazsınız. Bu ayarlar için daha önce okumadıysanız lütfen okuyun: Uzak Masaüstü (Remote Desktop) II: Bağlanılacak Bilgisayarı Hazırlama

Bir Windows Phone/Mobile cihazını Ana Bilgisayar (Remote Client) olarak kullanabilmeniz için ilk iş olarak Microsoft'un Uzak Masaüstü uygulamasını indirip kurmanız gerekiyor. Mağazada Uzak Masaüstü araması yapabilir ya da direkt buraya tıklatarak indirebilirsiniz.

Uygulama UWP uygulaması olduğu için Masaüstü Windows 10 ve 8.1'de de kullanılabilir.


1- Uygulamayı ilk açtığınızda alttaki ekranla karşılaşacaksınız. Artı  butonuna dokunun. Bu uzak masaüstü bilgisayarı eklememizi sağlayacak.


2- Desktop seçeneğine dokunun.


3- PC name kutusuna -eğer bağlanacağınız bilgisayar aynı ağdaysa- bilgisayar adını yazın. Bağlanacağınız bilgisayar aynı ağda değil Internet üzerinden bağlanacaksanız IP adresini sonuna :3389 ekleyerek yazın. (1) Örnekler;

  • DESKTOP-760LER7
  • 176.42.27.224:3389

 PC name kutusunu doldurduktan sonra bağlanacağınız bilgisayarda kullanacağınız kullanıcı hesabı ile ilgili bilgileri girmek için Artı  butonuna dokunun. (2)


Bunları nasıl bulacağınızı yazı dizisinin 2. yazısında anlatmıştım. Sorun yaşıyorsanız önce bu yazıyı okuyun lütfen.


4- Gerekli bilgileri girdikten sonra Save butonuna dokunarak kaydedin.


Bağlanacağınız uzak bilgisayar Microsoft Hesabı kullanıyorsa Microsoft hesabını ve parolasını yazacaksınız. Örn. enpedi_deneme@outlook.com


5- Seçenekleri değiştirmek için Show more bağlantısına dokunun.



Ayarları daha sonra da Saved Desktops alanında resimde gösterdiğim şekilde değiştirebilirsiniz...


6- Burada -bence- yapabileceğiniz tek ayar çözünürlük ayarı. Bu da şunun için önemli;

Eğer varsayılan ayarlarda kullanırsanız bağlandığınız bilgisayarın tüm masaüstü düzeni altüst oluyor. Bağlandığınız bilgisayarın masaüstü düzeni değişmesin istiyorsanız çözünürlüğü bilgisayar ekranının çözünürlüğü ile aynı yapın. Ve daha da önemlisi Change the size of the display seçeneğini de %100 yapın.

Ancak bu seferde simgeler çok ufalabiliyor. Artık nasıl işinize geliyorsa ayarlayın.


7- Geri tuşu  ile 5. adımdaki ekrana geri dönün ve Save butonuna dokunun. Ayarlarımız kaydedilecek. Şimdi bağlanmak için tek yapmamız gereken Saved Desktops alanında görünen bilgisayarımıza dokunmak.


8- Uyarıyı yok sayın ve Connect'e dokunun.


9- Bağlantı yapılmasını bekleyin.


Bu aşamada bir hata alırsanız, Bilgisayar adını ve/veya kullanıcı hesabı bilgilerini tekrar kontrol edin. Hata almaya devam ederseniz bu yazı dizisinin 2. yazısını tekrar okuyun ve o yazıda anlatılanları doğru biçimde uygulayın.


10- Artık bağlantımız tamam...




11- Klavye için klavye simgesine dokunun.


12- Bağlantıyı kesmek için ise üç nokta (...) simgesine dokunduktan sonra Disconnect butonuna tıklatın.


13- Tekrar bağlanmak için tek yapmanız gereken Saved Desktops alanında ön izlemesi görünen bilgisayarımıza dokunmak...


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item