nwindows10

Windows 10: Sanal Masaüstleri Arasında Direkt Geçiş Yapmak

Linux dağıtımlarını kullanananların uzun zamandır aşina olduğu sanal masaüstleri özelliği (Microsoft bunu Görev Görünümü olarak adlandırdı) Windows 10 ile beraber Windows kullanıcılarının da kullanmaya başladığı bir özellik oldu. Özellikle bilgisayarını iş ve üretim amaçlı kullanan kullanıcılar için Görev Görünümü özelliği oldukça kullanışlı bir özellik olsa da maalesef sanal masaüstleri arasında geçişi Microsoft oldukça zorlaştırmış.

Varsayılan olarak masaüstleri arasında direkt geçiş yapmak için Windows logo tuşu  + Ctrl + Sağ ok Windows logo tuşu  Ctrl + Sol ok tuşlarına basmanız gerekiyor. Ancak taktir edersiniz ki bu tuş kombinasyonunu kullanmak hiç de kolay değil. Bu yazıda Windows logo tuşu  Ctrl + Sağ veya Sol ok yerine Ctrl + Sağ veya Sol ok kombinasyonunu nasıl kullanabileceğinizi anlatacağım.


1- Buradan Enpedi Masaüstü Değiştirici.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Enpedi Masaüstü Değiştirici klasörünün içinde 1 adet Uygulama olduğunu göreceksiniz;

  • Enpedi Masaüstü Değiştirici

4- Şimdi Çalıştır'ı açın ve Shell:Startup yazıp Enter'a basın.

5- Açılan Başlangıç klasörüne Enpedi Masaüstü Değiştirici uygulamasını kopyalayın.



Bu işlem (4 ve 5. adım) uygulamanın Windows başlangıcında çalışmasını sağlıyor.

6- Artık Ctrl + Sağ ok ve Ctrl + Sol ok tuşlarıyla masaüstleri arasında direkt gezinebilirsiniz.




İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Enpedi Masaüstü Değiştirici klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Konuyla ilgili;



Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item