nwindows10

Windows 10: Sessiz Saatler

Windows 8.1 ile gelen ve Windows 10'da da kullanılmaya devam eden bir diğer yeni özellik de Sessiz Saatler özelliği. Sessiz Saatler özelliği etkin olduğunda uygulamalar bildirimlerde bulunmaz ve uyarı sesleri çalmazlar. Ayrıca herhangi bir uygulamanın ekranınızı açarak uyarı vermesi engellenir.

Ancak bu bildirimlerin engellendiği anlamına gelmez. Örneğin e-posta almaya devem edersiniz ama bildirim sesi çalmaz. Sessiz Saatler boyunca biriken bildirimler İşlem Merkezi'nde daha sonradan gözden geçirmeniz için listelenirler.

Sessiz Saatler, PC kullanıcıları için -istisnai durumlar dışında- çok önemli bir özellik olmayabilir ama tabletler ve cep telefonlarında son derece yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Bu yazıda bu özelliği nasıl etkineştirip devre dışı bırakacağınızı anlatacağım...


  • Windows 8.1'de bu özellik Sakin Saatler olarak adlandırılıyordu.
  • Windows 8.1'de Sakin Saatleri kendiniz ayarlayabiliyordunuz. Ancak Windows 10'da Sessiz Saatler belirlenemiyor. Yani örneğin, gece 10 ve sabah 6 arası Sessiz Saatler olsun diyemiyorsunuz. Bunun yerine Sessiz Saatleri açıyor veya kapatıyorsunuz.
  • Sessiz Saatler'i etkinleştirdiğinizde İşlem Merkezi ikonu aşağıda şekilde görünmeye başlar.


I. YOL: 
İşlem Merkezi'nden;

1.1- İşlem Merkezi'ni açın.

1.2- Sessiz Saatler'i açın veya kapatın.


II. YOL: 
İşlem Merkezi simgesine sağ tıklatarak;

2.1- Görev Çubuğu'nun en sağında bulunan işlem merkezi simgesine sağ tıklatın ardından Sessiz saatleri aç veya Sessiz saatleri kapat seçeneğine tıklatın.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item