nwindows10

Windows 10: Tanılama (Telemetry) Verilerini Silmek

Windows 10'u kullanırken Microsoft, ürün ve hizmetlerini geliştirmenin yanı sıra sorunları belirlemelerine ve gidermelerine yardımcı olan performans ve kullanım bilgilerini toplar. Buna Telemetry Servisi deniyor. Bu konuyu daha önce ayrıntılarıyla anlatmıştım: Windows 10 Mahremiyetinizi İhlal mi Ediyor? | Telemetry Servisi Nasıl Devre Dışı Bırakılır?


Eğer bu konuyu ilk defa duyuyorsanız mutlaka bu yazıyı okuyun.

Microsoft, biraz da gelen eleştirileri bir nebze azaltmak için cihazınızdan topğlanan verileri dilediğinizde silebilme seçeneğini Sürüm 1803, Yapı 17093 ile birlikte Windows 10 Ayarlar uygulamasına ekledi. Bu yazıda bu seçeneği nasıl kullanacağınızı anlatacağım.


1- Buraya tıklatarak Ayarlar uygulamasında Tanılama ve geri besleme sayfasını açın.

2- Pencerede aşağı doğru kaydırdığınızda Tarama verilerini sil başlığını göreceksiniz. Sil butonuna tıklatın.


3- Buluttan silineceği için anında silinmesi mümkün değil ama isteğin alındığına dair bilgi mesajını göreceksiniz. 24 saat içinde verileriniz silinmiş olacak.


4- Microsoft hesabı kullanıyorsanız yapmanız gereken bir şey daha var; Sil butonunun altında görebileceğiniz Microsoft hesap portalı bağlantısına tıklatın.


5- Microsoft hesabınızla oturum açmanız istenecek. Oturum açtıktan sonra açılan sayfada (Tüm seçenekler için sayfayı aşağı kaydırın) sizden toplanan verilerin gruplandırılarak listelendiğini göreceksiniz. Dilediğiniz gibi yönetin.


İlgili olarak Bkz.


Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item