nwindows10

Windows 10: Sağ tuş Menüsüne "Windows Defender Güvenlik Merkezi Menüsü" Eklemek

Bu yazıda size Masaüstü Sağ tuş menüsüne Windows Defender Güvenlik Merkezi açılır menüsünü nasıl ekleyeceğinizi anlatacağım. Bu menüyü ve içerdiği seçenekleri alttaki ekran alıntısında görebilirsiniz.



Windows Defender Güvenlik Merkezi nedir?


Windows Defender Güvenlik Merkezi, cihazınızdaki tehditleri taramanıza yardımcı olmak için Virüs ve tehdit koruması alanı sağlar. Windows Defender Virüsten Koruma tarafından sunulan en son koruma için güncelleştirmeleri yapabilir ve önceki virüs ile tehdit taramalarınızın sonuçlarını görebilirsiniz.

Windows Defender Güvenlik Merkezi, Windows 10’un en son sürüm ile cihazını yenilenmiş ve güncel tutmanıza yardımcı olmak için Cihaz performansı ve sistem durumu sayfasını sağlar. Cihaz durumu danışmanı, cihazınızı izler ve depolama kapasitesi, cihaz sürücüleri, pil ömrü veya Windows Update ile ilgili genel sorunları gidermek için bir Sistem durum raporuyla bilgi ve öneriler sağlar.

Cihaz performansı ve sistem durumu, örneğin, cihazınızın performans sorunları varsa veya cihazınızda çok fazla gereksiz uygulama varsa Windows’u yeniden yükleyip güncelleştirerek cihazınızın yenilenmesine yardımcı olan bir özellik olarak Yeni Başlangıç’ı da içerir.

Windows Defender Çevrimdışı, güvenilir bir ortamdan çalıştırabileceğiniz ve işletim sisteminizi başlatmadan çalışan güçlü bir çevrimdışı tarama aracıdır. Windows Defender Virüsten Koruma, cihazınızdaki rootkit’leri veya diğer yüksek dirençli kötü amaçlı yazılımları algılar ve sizi Windows Defender Çevrimdışı’nı kullanmanız için uyarır. Cihazınızda kötü amaçlı yazılım bulunduğunu ve bu yazılımı kaldırmak için cihazınızı çevrimdışı olarak taramanız gerektiğini bildiren bir mesaj görebilirsiniz.

Windows Defender Güvenlik Merkezi’ndeki aile seçenekleri, çocuklarınızın dijital dünyasını yönetmeniz için araçlara kolay erişim sağlar. Windows 10’un en son sürümü ile çocuklarınızın cihazlarını temiz ve güncel tutup çevrimiçi durumdayken çocuklarınızı korumaya yardımcı olmak için Aile seçeneklerini kullanabilirsiniz.


1- Buradan Windows Defender Güvenlik Merkezi Menüsü.rar dosyasını indirin.

2- Sisteminizde .rar dosyalarını açacak bir yazılım yüklü olup olmadığına bağlı olarak şunlardan birini yapın;

  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım (WinRar, 7-Zip, WinZip vb.) yüklüyse dosyaya çift tıklatmanız ya da sağ tıklatıp kullandığınız yazılıma göre değişebilen seçenekleri kullanmanız yeterli. Dosyaları Masaüstüne ayıklayın.
  • Rar dosyalarını açabilen bir yazılım yüklü değilse buradan WinRar ya da buradan 7-Zip programını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 

3- Masaüstünde oluşan Windows Defender Güvenlik Merkezi Menüsü klasörünün içinde 3 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

  • Windows Defender Güvenlik Merkezi Menüsü_EKLE
  • Windows Defender Güvenlik Merkezi Menüsü_SİL

4- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.


İşiniz bittikten sonra Masaüstündeki Windows Defender Güvenlik Merkezi Menüsü klasörünü ve indirdiğiniz .rar dosyasını silebilirsiniz.

Son yorumlar

Twitter

Facebook

İzleyiciler

item